ПРИСЪДА

 

23

 

град Първомай, 25.10.2018 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав, в открито съдебно заседание на двадесет и пети октомври две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

Д.П.

М.И.

 

при участието на секретаря Венета Хубенова и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 88 по описа на Съда за 2018 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия П.П.Т., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан (реабилитиран), с основно образование, пенсионер по болест, с адрес:***, за виновен в това, че на 31.12.2017 година в село Православен, община Първомай, област Пловдив, отнема чужда движима вещ – малко дамско портмоне от гладка кожа със закопчалка на стойност 5 лева, и прави опит да отнеме чужди движими вещи – пари: сумата от 60 лева, като по отношение на тези вещи деянието остава недовършено по независещи от него причини, всичко на обща стойност 65 лева, от владението на К.Д.Р. ***, с намерението противозаконно да ги присвои, като употребява за това сила, поради което и на основание чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на две години.

Отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК наложеното наказание лишаване от свобода за срок от три години.

 

Осъжда на основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НПК подсъдимият П.П.Т. да заплати:

§   по сметка на Областна дирекция на МВР - Пловдив сумата от по 298,06 лева  за експертизи на досъдебното производство;

§   в полза на бюджета на съдената власт по сметка на Районен съд - Първомай сумата от 150,00 лева за явяване на експерти в съдебно заседание.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

2. (п)

 

СЗ / ВХ