РЕШЕНИЕ

 

№ 68

 

град Първомай, 01.11.2018 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав, в открито съдебно заседание на първи ноември две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

Съдия докладчик

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Венета Хубенова и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Съдията АНД № 202 по описа на Съда за 2018 година и

 

 

РЕШИ:

 

Признава обвиняемия Д.Д.П., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, вдовец, неосъждан, с основно образование, пенсионер, с адрес:***, за невинен да е извършил престъпление по чл. 345, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК за това, че на 22.09.2018 година град Първомай, област Пловдив, на улица „Черноризец Храбър” управлява моторно превозно средство – самоделен колесен трактор с неустановени марка и модел и без идентификационни номера на рамата и двигателя, като на основание чл. 305, ал. 6 от НПК го оправдава по така повдигнатото обвинение и на основание чл. 175, ал. 3 от Закона за движение по пътищата му налага административни наказания лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от шест месеца и глоба в размер на 200 (двеста) лева за нарушение на чл. 140, ал. 1, предложение 1 от Закона за движение по пътищата.

 

Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

 

 

Районен съдия:

(п)

СЗ / ВХ