Р Е Ш Е Н И Е 

124

гр. Първомай, 27.12.2018 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на дванадесети декември две хиляди и осемнадесета година с

                                                                                    

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 535 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и пета от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

……………………………………………………………………………….

 

Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ размера на издръжката, който А.М.Г., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, е осъден с Решение № 94/31.08.2015 г. по гр. дело № 150/2015 г. по описа на Районен съд – Първомай да заплаща на Г.А.Г., ЕГН: **********, с адрес: ***, действаща лично като непълнолетна и със съгласието на своята майка Р.А.А., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, като го УВЕЛИЧАВА от 130, 00 (сто и тридесет) лева на 160, 00 (сто и шестдесет) лева, и ОСЪЖДА А.М.Г., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплаща на Г.А.Г., ЕГН: **********, с адрес: ***, действаща лично като непълнолетна и със съгласието на своята майка Р.А.А., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, увеличения размер на издръжката, считано от датата на подаване на исковата молба – 15.10.2018 г., до навършване на пълнолетие от детето или до възникване на друга причина за изменението или прекратяването й, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска от падежа до окончателното изплащане на задължението, като за разликата над уважения до пълния предявен размер ОТХВЪРЛЯ иска като неоснователен.

ОСЪЖДА А.М.Г., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати, както следва:

Ø  на Г.А.Г., ЕГН: **********, с адрес: ***, действаща лично като непълнолетна и със съгласието на своята майка Р.А.А., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сумата от 160, 00 (сто и шестдесет) лева – съдебно-деловодни разноски за квалфицирана процесуална защита от един адвокат съразмерно с уважената част от иска;

Ø  в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 43, 20 лева (четиридесет и три лева и двадесет стотинки) – държавна такса за разглеждане на предявения иск съразмерно с уважената му част.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта досежно присъдената издръжка.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните, а след влизането му в сила на ответника ДА СЕ ИЗПРАТИ уведомление за доброволно изпълнение на присъденото в негова тежест задължение към бюджета на съдебната власт.

Решението, в частта, с която е допуснато предварително изпълнение, има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните, а в останалата си част подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от деня, в който съдът е посочил, че ще обяви решението си – 27.12.2018 г.

                                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ