Р Е Ш Е Н И Е 

94

гр. Първомай, 05.10.2018 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на пети септември две хиляди и осемнадесета година, с

                                                                                    

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 285 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

..........................................................................................................................................

Водим от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между В.П.П., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и А.М.П., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, сключен на ***г. в с. Дълбок извор, общ. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за граждански брак № *****г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Кметство, с. Дълбок извор, общ. Първомай, обл. Пловдив, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между В.П.П., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, и А.М.П., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, споразумение, по силата на което:

Ø Семейното жилище, находящо се в ***, се предоставя за ползване на В.П.П..

Ø Родителските права по отглеждане и възпитание на роденото от брака на страните дете А. В. П., ЕГН: **********, ще се упражняват от бащата В.П.П., като местоживеенето на детето ще бъде в ***.

Ø Родителските права по отглеждане и възпитание на роденото от брака на страните дете Х. В. П., ЕГН: **********, ще се упражняват от майката А.М.П., като местоживеенето на детето ще бъде в ***.

Ø  Майката А.М.П. ще осъществява лични контакти с дъщеря си А. В. П. всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 08:00 часа сутринта в събота до 19:00 часа в неделя с преспиване в дома на майката, както и един месец през лятото, който не съвпада с годишния отпуск на бащата.

Ø  Бащата В.П.П. ще осъществява лични контакти с дъщеря си Х. В. П. всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца от 08:00 часа сутринта в събота до 19:00 часа в неделя с преспиване в дома на бащата, както и един месец през лятото, който не съвпада с годишния отпуск на майката.

Ø  Майката А.М.П. се задължава да изплаща ежемесечна издръжка на дъщеря си А. В. П. в размер на 130, 00 (сто и тридесет) лева до настъпване на пълнолетие или друга причина за прекратяване или изменение на издръжката, ведно със законната лихва за всяко едно просрочено плащане до пълното му издължаване.

Ø  Бащата В.П.П. се задължава да изплаща ежемесечна издръжка на дъщеря си Х. В. П. в размер на 130, 00 (сто и тридесет) лева до настъпване на пълнолетие или друга причина за прекратяване или изменение на издръжката, ведно със законната лихва за всяко едно просрочено плащане до пълното му издължаване.

Ø А.М.П. заявява, че желае след прекратяването на брака да носи предбрачното си фамилно име А..

Ø Страните декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка по чл. 145 от СК.

Ø Страните заявяват, че с настоящото споразумение уреждат всички свои лични отношения, възникнали по време на брака им.

ОСЪЖДА В.П.П., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 113, 60 лева (сто и тринадесет лева и шестдесет стотинки) – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето Х. В. П..

ОСЪЖДА А.М.П., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес за съдебна кореспонденция: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 113, 60 лева (сто и тринадесет лева и шестдесет стотинки) – държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето А. В. П..

ДА СЕ ВРЪЧИ на задължените лица уведомление за доброволно изпълнение на така присъдените в тяхна тежест задължения към бюджета на съдебната власт.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:      (п)

СМ/ЕД