Р Е Ш Е Н И Е 

  155

гр. Първомай, 23.12.2016 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на двадесет и трети ноември две хиляди и шестнадесета година, с

 

                                                                                                           Председател: София Монева

 

Секретар: Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 388 по описа на съда за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявени са обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл. 127, ал. 2, чл. 143, ал. 2 и чл. 149 от Семейния кодекс (СК).

…………………………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………

Водим от горното и на основание чл. 235 от ГПК, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето Е. С. И., с ЕГН: **********, родена на *** г., на майката Г.И.Й., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. ***” № 1-юг.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на детето Е. С. И., с ЕГН: **********, родена на *** г., при майката Г.И.Й., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. „***” № 1-юг, на адрес: с. В., общ. П., обл. П..

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения между бащата С.Е.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и детето Е. С. И., с ЕГН: **********, родена на *** г., както следва: всяка първа и трета събота от месеца от 10:00 часа до 12:00 часа и всяка първа и трета неделя от месеца, от 10:00 часа до 12:00 часа, в присъствието на майката или на друг, посочен от нея роднина или близък на детото.

ОСЪЖДА С.Е.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплаща на детето Е. С. И., с ЕГН: **********, родена на *** г., действаща като малолетна чрез своята майка и законен представител Г.И.Й., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. „***” № 1-юг, месечна издръжка в размер на 120, 00 (сто и двадесет) лева, считано от 05.08.2016 г. до настъпване на законно основание за нейното изменение, както и да заплати на детето Е. С. И., с ЕГН: **********, родена на *** г., действаща като малолетна чрез своята майка и законен представител Г.И.Й., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. „***” № 1-юг, месечна издръжка в размер на 120, 00 (сто и двадесет) лева за периода от 05.01.2016 г. до 05.08.2016 г., като за разликата над уважения до пълния предявен размер от 150, 00 лева ОТХВЪРЛЯ исковете за издръжка като неоснователни.

ОСЪЖДА С.Е.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати на Г.И.Й., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. ***” № 1-юг, сумата от 285, 00 (двеста осемдесет и пет) лева – съдебно-деловодни разноски за платена държавна такса и за квалфицирана процесуална защита от един адвокат съразмерно с уважената част от исковете.

ОСЪЖДА С.Е.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 206, 00 (двеста и шест) лева – държавна такса за разглеждане на исковете за издръжка съразмерно с уважената им част.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта досежно присъдената издръжка.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните.

Решението, в частта, с която е допуснато предварително изпълнение, има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд - Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните, а в останалата си част подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

                                                          

        РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

 

СМ / НК