Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е

      28  

 

                                                       гр. Първомай, 07.03.2014 г.       

                            

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори състав, в открито заседание на пети март две хиляди и четиринадесета  година,

в състав:

                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЕЛ ПАВЛОВ

при секретаря:  Мария  Запрянова,

като разгледа докладваното от съдия ПАВЕЛ ПАВЛОВ

гр. дело № 72 по описа за 2014 г.,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производство по чл.330 от ГПК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...

            Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Ц.А.Й., ЕГН **********, с  постоянен адрес: гр. П., бул. ”***” № 145, с л. к. № ***, издадена на *** г. от МВР - гр. Пловдив, И В.Й., гражданин на Република Турция, от гр. Шерефликкочхисар, роден на *** г., с ЛНЧ **********, продължително пребиваващ в Република България, с постоянен адрес: гр. П., бул. ”***” № 145, и двамата със съдебен адрес: гр. П., ул. ”***” № 12, адвокат М.С., сключен в гр. Агачйорен – Турция, на 15.02.2010 г., за който граждански брак в Република България е бил съставен Акт за граждански брак № **** г. на Община Пловдив – Район “Северен”, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между Ц.А.Й. и В.Й., и двамата с посочените ЕГН, ЛНЧ, постоянен адрес и съдебен адрес, споразумение по чл.51 от СК, КАКТО СЛЕДВА:

            Страните се споразумяват, че бракът им, сключен на *** г. в Република Турция, Агачйорен, за което е съставен акт за граждански брак № **** г. в гр.Пловдив – Район “Северен” се прекратява по тяхно сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

            Страните по обща воля и съгласие уреждат всички неимуществени и имуществени отношения помежду, си свързани с брака им към момента и за в бъдеще, както следва :

            Страните не си дължат издръжка един към друг.

След прекратяване на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име – З.

            Спор за ползване на семейното жилище  нямат. Живеели сме на квартира, а през последната година – в такава извън пределите Република България.

Съпрузите нямат родени от брака си деца.

           Страните нямат придобити с общи средства влогове.

            По време на брака страните нямат придобити недвижими имоти и МПС в режим на СИО.

      Придобитите по време на брака движими вещи съществуващи към момента са лични такива /индивидуална собственост/ и са във владение на всяка една от страните при раздялата, а останалите са отчуждени към момента на фактическата раздяла. Страните запазват статуквото съществуващо към момента на изготвянето на настоящото споразумение.

      Ако някой от съпрузите е сключил какъвто и да е облигационен договор, то изпълнението на този договор се поема от същия съпруг. Това се отнася и при подписан запис на заповед и каквото и да е друго менителнично задължение с дата предхождаща прекратяването на брака.

            Разноските по делото се поемат от страните така, както са ги направили.

            ОСЪЖДА В.Й., с посочените дата на раждане ЛНЧ, постоянен адрес и съдебен адрес,  ДА ЗАПЛАТИ в полза на Районен съд – Първомай  по сметка на ВСС 15 лв. ДТ.

             Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                            

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

 

ПП /НК