ПРИСЪДА

 

№ 29

 

град Първомай, 28.11.2013 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесет и осми ноември две хиляди и тринадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 206 по описа на Съда за 2013 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия И.И.Ч., роден на *** ***, ЕГН **********, циганин, български гражданин, неженен, неосъждан, с начално образование, неработещ, живущ ***, за виновен в това, че на 29.07.2013 година в село Градина, област Пловдив, отнема чужди движими вещи – работеща медна гръбна пръскачка с обем 16 литра на стойност 80,00 лева, неработеща медна гръбна пръскачка с обем 16 литра на стойност 40,00 лева – всичко на обща стойност 120,00 (сто и двадесет) лева от владението на Р.Я.Т. ***, без нейно съгласие с намерението противозаконно да я присвои, като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл. 194, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на пробация, както следва:

Ø     задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

Ø     задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца.

 

Осъжда подсъдимия И.И.Ч. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 30,00 (тридесет) лева за деловодни разноски, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ