ПРИСЪДА

 

№ 12

 

град Първомай, 13.06.2013 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на тринадесети юни две хиляди и тринадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 83 по описа на Съда за 2013 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Е.И.О., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, осъждан, с основно образование, безработен, с адрес:***, за виновен в това, че 06.01.2013 година в землището на квартал Любеново на град Първомай, област Пловдив, отдел 10 „м” на Териториално поделение „Държавно горско стопанство” – Първомай, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление (с Определение № 17 / 18.05.2012 година по НОХД № 39 / 2012 година по описа на Районен съд - Първомай), повторно, без редовно писмено позволително взема и извозва от държавния горски фонд дървета: един пространствен кубичен метър дърва за огрев от полски ясен на обща стойност 37,81 лева (тридесет и седем лева и осемдесет и една стотинки), включително отсечени и паднали, като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл. 235, ал. 6 във връзка с ал. 3, т. 4 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 28, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на пробация, както следва:

Ø     задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

Ø     задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година;

Ø     безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа годишно за срок от една година.

 

Осъжда подсъдимия Е.И.О. на основание чл. 235, ал. 7 от НК да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на държавата сумата от 37,81 лева (тридесет и седем лева и осемдесет и една стотинки) – равностойността на липсващите инкриминирани вещи – един пространствен кубичен метър дърва за огрев от полски ясен.

 

Отнема в полза на държавата на основание чл. 53, ал. 1, буква А от НК вещта, принадлежаща на виновния Е.И.О. и послужила за извършване на умишленото престъпление: моторен трион „Вики 5200” („VIKI 5200”), приложен по делото.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

СЗ / АГ