ПРИСЪДА

 

№ 9

 

град Първомай, 14.05.2013 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на четиринадесети май две хиляди и тринадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

М.П.

М.Д.

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 52 по описа на Съда за 2013 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия А.А.Я., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, женен, неосъждан, със средно специално образование, неработещ, с адрес:***, за виновен в това, че на 28.07.2012 година в село Караджалово, община Първомай, област Пловдив, причинява на З.В.И. *** средна телесна повреда – счупване на лява лакътна кост, наложило поставяне на обездвижваща гипсова шина за първоначален срок от 45 дни, което причинява трайно затрудняване на движенията на левия горен крайник за срок от около 3-4 месеца, поради което и на основание чл. 129, ал. 1 във връзка с ал. 2 от НК и във връзка с чл. 58а, ал. 4 във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 2, буква Б от НК го осъжда на пробация, както следва:

Ø      задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

Ø      задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година.

 

Осъжда подсъдимия А.А.Я. да заплати на З.В.И. ***, сумата от 3500,00 (три хиляди и петстотин) лева - обезщетение за пострадалата от престъплението по чл. 129, ал. 1 във връзка с ал. 2 от НК неимуществени вреди за претърпени болки и страдания, ведно със законната лихва от 28.07.2012 година - датата на увреждането - до окончателното изплащане на сумата, а в останалата част до предявения размер от 12000 лева отхвърля иска като неоснователен.

Осъжда подсъдимия А.А.Я. да заплати на З.В.И. ***, сумата от 300,00 (триста) лева -разноски за процесуално представителство.

Осъжда подсъдимия А.А.Я. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 60,00 (шестдесет) лева за съдебномедицинска експертиза на досъдебното производство, сумата от 140,00 (сто и четиридесет) лева за държавна такса върху уважената част от гражданския иск, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ