ПРИСЪДА

 

№ 6

 

град Първомай, 07.05.2013 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на седми май две хиляди и тринадесета година в състав:

 

Съдия:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 164 по описа на Съда за 2012 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия В.Ж.Ч., роден на *** ***, ЕГН **********, циганин, български гражданин, неженен, осъждан, с начално образование, неработещ, с адрес:***, за виновен в това, че на 23.04.2012 година в землището на село Градина, община Първомай, област Пловдив, отдел „2 а 1” на ТП „Държавно горско стопанство” – Първомай без редовно писмено позволително взема от Държавния горски фонд дървета – 0,86 пространствени кубични метра едра строителна дървесина от полски ясен на стойност 87,59 лева, включително отсечени и паднали, като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл. 235, ал. 6 във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на пробация, както следва:

Ø      задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

Ø      задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца.

 

Осъжда подсъдимия В.Ж.Ч. на основание чл. 235, ал. 7 от НК да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на държавата сумата от 87,59 лева (осемдесет и седем лева и петдесет и девет стотинки) – равностойността на липсващите инкриминирани вещи - 0,86 пространствени кубични метра едра строителна дървесина от полски ясен.

 

Осъжда подсъдимия В.Ж.Ч. на основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НПК да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 30,00 (тридесет) лева за експертиза.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Съдия:

(п)

СЗ / АГ