РЕШЕНИЕ

 

№ 49

 

град Първомай, 30.09.2013 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, втори съдебен състав в открито съдебно заседание на тридесети септември две хиляди и тринадесета година в състав:

 

Председател:

Росица Кюртова

 

при участието на секретаря М.З. и прокурора Валерий Велчев, като разгледа докладваното от Председателя ЧНД № 175 по описа на Съда за 2013 година, въз основа на доказателствата и закона

 

РЕШИ:

 

Настанява Г.К.Н., роден на *** ***, българин, български гражданин, неосъждан, разведен, със средно образование, с постоянен адрес: ***, ЕГН: ********** на задължително лечение, което да се проведе при стационарна форма в „Център за психично здраве – Пловдив” ЕООД – Пловдив за срок от един месец.

ПРИЕМА липса на способност на Г.К.Н. да изразява информирано съгласие за лечение.

На основание чл. 162, ал. 3 от Закон за здравето НАЗНАЧАВА лице, определено от Кмета на община Пловдив – местоседалището на здравното заведение, което да дава информирано съгласие за провеждане на лечение по отношение на освидетелствания Г.К.Н..

 

Решението подлежи на въззивно обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 7-дневен срок от днес, като жалбата не спира провеждането на лечението.

 

Председател:

(п)

РК / АГ