П Р О Т О К О Л

 

гр. Първомай, 12.06.2013 година

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, ВТОРИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ, в открито заседание на дванадесети юни 2013 година с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НЕВЕНА КАБАДАИЕВА

 

при участие на секретаря Мария Запрянова

 

сложи на разглеждане гр. д. № 138 по описа за 2013 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

На именното повикване в 13:53 часа.

Жалбоподателят Д.Д.К., редовно призован, се явява лично и с адвокат Н.М.П., с пълномощно от по рано.

 

Ответниците по жалбата Областна дирекция „Земеделие” – Пловдив и Директора на Областна дирекция „Земеделие” – Пловдив, редовно призовани, се представляват от юрисконсулт Б.С.Д., с пълномощно от днес.

 

Адв. П.: Да се даде ход на делото.

Юрисконсулт Д.: Да се даде ход на делото.

 

При липса на процесуални пречки

СЪДЪТ ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

ДОКЛАДВА ДЕЛОТО.

 

Адв. П.: Представям и моля да приемете молба, с която прецезирам жалбата, като Ви посочваме, че оспорваме заповедта изцяло.

Юрк. Д.: Представям и моля да приемете като доказателство по делото Заповед № 459 / 10.06.2013 г., която оттегля изцяло оспорения административен акт и моля да прекратите производството, поради липса на интерес.

Адвокат П.: Да се приложи по делото. Не възразявам да се прекрати производството.

 

Производството е образувано по жалба на Д.Д.К. против Заповед № 0244 / 22.03.2012 г. на директора на Областна дирекция „Земеделие” – Пловдив, с която на основание чл. 34, ал. 8 от ЗС и ППЗСЗЗ се изземват земеделски земи и се задължава жалбоподателката да внесе суми за ползването без правно основание.

В днешно съдебно заседание жалбоподателката с писмена молба уточнява жалбата, като посочва, че обжалва изцяло административния акт.

Съдът намира, предвид представената в днешно съдебно заседание Заповед № 459 /10.06.2013 г. на Директора на Областна дирекция „Земеделие” – Пловдив, с която се оттегля Заповед № 0244 / 22.03.2012 г. на Директора на Областна дирекция „Земеделие” Пловдив, че са налице предпоставките на чл. 159, т. 3 АПК за прекратяване на производството.

Ето защо

ОПРЕДЕЛИ:

ПРИЕМА представените днес уточняваща молба от жалбоподателката и Заповед № 459 / 10.06.2013 г. на Директора на Областна дирекция „Земеделие” Пловдив.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл. 159, т. 3 от АПК производството по гр. дело № 138 / 2013 г. по описа на Районен съд – Първомай.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване подлежи на обжалване с частна жалба пред Административен съд – Пловдив в 7-мо дневен срок от днес.

 

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 14:00 часа.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: (п)

 

СЕКРЕТАР: (п)

 

 

НК / МЗ