П Р О Т О К О Л

 

Гр. Първомай, 24.04.2013 година

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, ВТОРИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ, в открито заседание на двадесет и четвърти април 2013 година, с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НЕВЕНА КАБАДАИЕВА

 

при участие на секретаря Мария Запрянова

 

сложи на разглеждане гр. д. № 82 по описа за 2013 година, докладвано от Председателя.

 

 

Заседанието се открива.

След изпълнение разпоредбите на чл. 142, ал. 1 от ГПК.

На именното повикване в 10:43 часа:

Ищецът А.Д.Х., майка и законен представител на В.И.Б., редовно призован чрез адвокат С. К. – М., не се явява и не изпраща представител.

Ответникът И.С.Б., редовно призован, не се явява и не изпраща представител.

 

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото. Ето защо

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

С оглед неявяване на страните, Съдът намира, че спогодба не може да бъде постигната. Ето защо

О П Р Е Д Е Л И:

ДОКЛАДВА ДЕЛОТО.

 

Производството е образувано по иск на А.Д.Х. ***, срещу И.С.Б.,***, за предоставяне упражняването на родителски права върху детето В.И.Б. на ищеца, за определяне на подходящ режим на лични контакти на ответника с детето, както и да бъде осъден ответника да заплаща месечна издръжка за детето в размер на 100 лева, считано от 12.02.2013 година до навършването на пълнолетие на детето или до наличието на друга причина за изменението или прекратяването й. Твърди, че детето живее при ответника от 02.02.2013 год., когато е напуснала жилището на родителите му, от когато не й е позволявано да види детето.

Постъпила е молба от адв. К., като пълномощник на ищцата А.Д.Х., с която се конкретизира исковата молба. Ангажира събиране на доказателства.

Ответникът не изразява становище по иска.

 

С оглед изявлението и формулираното искане следва да се направи извод, че е предявен иск по чл. 127 от СК - за предоставяне и упражняването на родителски права върху детето Виктория, определяне на режим на лични отношения на бащата с детето и присъждане на издръжка.

 

Постъпила е молба от ищцата А.Д.Х., в която посочва, че с ответника са постигнали извънсъдебно споразумение, поради което и на основание чл. 232 от ГПК оттегля предявения иск и моли производството да бъде прекратено.

ДОКЛАДВА СЕ постъпил социален доклад от Дирекция „Социално подпомагане” Първомай относно условията за отглеждане на детето в дома, в който живее ищцата, както и условията за отглеждане на детето при ответника.

 

Съдът намира, че няма пречка да се приеме постъпилия социален доклад. Оттеглянето на иска е направено преди първото по делото съдебно заседание и не е нужно съгласието на ответника. Ето защо

ОПРЕДЕЛИ:

ПРИЕМА постъпилия социален доклад с писмо изх. № ЗД-11-55 / 08.04.2013 година на Дирекция „Социално подпомагане” Първомай.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д № 82 / 2013 г. по описа на РС Първомай на основание чл. 232 от ГПК- поради оттегляне на иска.

Определението за прекратяване подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от съобщаване на настоящото определение.

 

Заседанието се закри в 10:45 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: (п)

 

 

СЕКРЕТАР: (п)

 

 

НК / МЗ