О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

гр. Първомай, 18.02.2013 год.

 

           Първомайски районен съд, втори състав, в закрито заседание на осемнадесети февруари през две хиляди и тринадесета година, в състав:

                                                             Районен съдия: Елена Калпачка

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 45 по описа на съда за 2013 г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Подадена е искова молба за делба на недвижими имоти.

            Молбата е оставена без движение, с разпореждане от 21.01.2013 год., описване на имота съгласно актуалния му статут, представяне на доказателства за наличие на съсобственост, данъчна оценка на имота и скица на имота, формулиране на ясен петитум, с писмена молба с препис за ответниците, при положение, че се иска съдебна делба на съсобствеността и до вписване на исковата молба, всичко в едноседмичен срок от получаване на съобщението, като е указано, че ако в едноседмичен срок от получаване на съобщението тези констатирани нередовности не бъдат отстранени, молбата ще бъде върната. Съобщението е получено от пълномощника на ищците на 22.01.2013 год., като по негова молба срокът е удължен с още една седмица, като е изтекъл на 05.02.2013 год. В дадения срок и към настоящия момент, не са изпълнени указанията на съда, дадени с разпореждането. Ето защо следва делото да бъде прекратено, а исковата молба с приложенията – върната на ищеца.

            Поради изложеното и на основание чл. 129, ал. 3 от ГПК , съдът

 

О  П  Р Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 45/2013 год. по описа на РС Първомай и връща исковата молба.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в едноседмичен срок от съобщаване на определението и връчването му на ищеца.

 

Районен съдия:  /П/

ЕК / НК