П Р О Т О К О Л

 

гр. Първомай, 05.06.2013 година

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, ВТОРИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ, в открито заседание на пети юни 2013 година с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НЕВЕНА КАБАДАИЕВА

 

при участие на секретаря Мария Запрянова

 

сложи на разглеждане гр. д. № 498 по описа за 2012 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

След изпълнение разпоредбата на чл. 142 от ГПК.

На именното повикване в 17:23 часа.

Ищците А.Я.М., Н.Я.М., И.Я.М., редовно уведомени, не се явяват. За всички се явява адвокат С.К.С., с пълномощно от по-рано.

Ответникът Ш.Б.М., редовно уведомен, не се явява.

Ответникът Ф.Я.М., редовно уведомен, се явява лично за себе си и като пълномощник на съпругата си Ш.Б.М., с пълномощно по делото.

 

Адв. С.: Да се даде ход на делото.

Ответникът Ф.Я.М.: Да се даде ход на делото.

 

При липса на процесуални пречки

СЪДЪТ ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Съдът отново покани страните към спогодба.

 

Адв. С.: Госпожо председател, с ответната страна проведохме преговори и уточнихме всички подробни във връзка със спогодба. Постигнахме такава, като по силата на нея:

 

І. В дял и изключителна собственост на А.Я.М., ЕГН **********,***,***, се предоставя и той получава:

Дворно място, застроено и незастроено с площ от 985 (деветстотин осемдесет и пет) кв.м., ведно с построените на него двуетажна масивна жилищна сграда със застроена площ от 71(седемдесет и един) кв.м., масивна жилищна сграда със застроена площ от 39(тридесет и девет) кв.м., масивен гараж със застроена площ от 24(двадесет и четири) кв.м. и паянтова стопанска сграда със застроена площ от 70(седемдесет) кв.м., находящо се в с. ***, община Първомай, Пловдивска област, съставляващо урегулиран поземлен имот ****** в кв. ***, по регулационния план на село ***, община Първомай, област Пловдив, утвърден със Заповед №730/1965 г., при граници: улица, УПИ ***, УПИ ***, УПИ ***, УПИ *** и УПИ ***, който имот е предназначен за жилищно строителство, и който е с приложена дворищна и неприложена улична регулация;

 

ІІ. В дял и изключителна собственост на Ф.Я.М., ЕГН ********** и Ш.Б.М., ЕГН **********,***, ***, се предоставя и те получават:

масивна жилищна сграда със застроена площ от 83(осемдесет и три) кв.м. и полумасивна стопанска сграда със застроена площ от 27(двадесет и седем) кв.м., построени в северозападната част на урегулиран поземлен имот ****** в кв. ***, по регулационния план на село ***, община Първомай, област Пловдив, утвърден със Заповед №730/1965 г., целият с площ от 985(деветстотин осемдесет и пет) кв.м., при граници на УПИ: улица, УПИ ***, УПИ ***, УПИ ***, УПИ *** и УПИ ***, който имот е предназначен за жилищно строителство и който е с приложена дворищна и неприложена улична регулация;

 

ІІ. Съделителите Н.Я.М., с ЕГН: ********** *** и И.Я.М. с ЕГН: ********** *** не получават реален дял от имота, като за уравнение на дела им са получили от А.Я.М. сумата от по 3135,00 (три хиляди сто тридесет и пет) лева всеки един от тях.

 

Ответник Ф.Я.М.: Съгласен съм с така постигната спогодба.

 

 

СПОГОДИЛИ СЕ:

 

 

Ищец:

(п)

 

 

 

(А.Я.М., Н.Я.М., И.Я.М. и тримата чрез адвокат С.С.)

 

 

Ответник:

(п)

 

(Ф.Я.М. за себе си и като пълномощник на съпругата си  Ш. Бехчет М.)

 

 

 

 

Районен съдия:

(п)

 

 

 

СЪДЪТ намира, че така постигнатата спогодба не противоречи на закона и на добрите нрави. Налице са предпоставките на чл. 234 от ГПК, поради което същата следва да бъде одобрена.  

Предвид изчерпване предмета на производството, същото следва да бъде прекратено. Ето защо

ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатата между А.Я. М., ЕГН: ********** ***, Н.Я.М., с ЕГН: ********** ***, ***, и И.Я.М. с ЕГН: ********** ***, всички представлявани от адвокат С.К.С. – пълномощник, и със съдебен адрес: ***, от една страна и Ф.Я.М. с ЕГН: **********,***, и Ш.Б.М. с ЕГН: **********,***, от друга страна, в следния смисъл:

І. В дял и изключителна собственост на А.Я.М., ЕГН **********,***, ***, се предоставя и той получава:

Дворно място, застроено и незастроено с площ от 985 (деветстотин осемдесет и пет) кв.м., ведно с построените на него двуетажна масивна жилищна сграда със застроена площ от 71(седемдесет и един) кв.м., масивна жилищна сграда със застроена площ от 39(тридесет и девет) кв.м., масивен гараж със застроена площ от 24(двадесет и четири) кв.м. и паянтова стопанска сграда със застроена площ от 70(седемдесет) кв.м., находящо се в с. ***, община Първомай, Пловдивска област, съставляващо урегулиран поземлен имот ******, ***, по регулационния план на село ***, община Първомай, област Пловдив, утвърден със Заповед №730/1965 г., при граници: улица, УПИ ***, УПИ ***, УПИ ***, УПИ *** и УПИ ***, който имот е предназначен за жилищно строителство, и който е с приложена дворищна и неприложена улична регулация;

ІІ. В дял и изключителна собственост на Ф.Я.М., ЕГН ********** и Ш.Б.М., ЕГН **********,***, ***, се предоставя и те получават:

масивна жилищна сграда със застроена площ от 83(осемдесет и три) кв.м. и полумасивна стопанска сграда със застроена площ от 27(двадесет и седем) кв.м., построени в северозападната част на урегулиран поземлен имот ******, ***, по регулационния план на село *** община Първомай, област Пловдив, утвърден със Заповед №730/1965 г., целият с площ от 985(деветстотин осемдесет и пет) кв.м., при граници на УПИ: улица, УПИ ***, УПИ ***, УПИ ***, УПИ *** и УПИ ***, който имот е предназначен за жилищно строителство и който е с приложена дворищна и неприложена улична регулация;

 

ІІІ. Съделителите Н.Я.М., с ЕГН: ********** *** и И.Я.М. с ЕГН: ********** *** не получават реален дял от имота, като за уравнение на дела им са получили от А.Я.М. сумата от по 3135,00 (три хиляди сто тридесет и пет) лева всеки един от тях.

 

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 498 / 2012 година по описа на Районен съд – Първомай.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване подлежи на обжалване пред Окръжен съд . Пловдив с частна жалба в едноседмичен срок от днес.

 

 

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 17:35 часа.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: (п)

 

СЕКРЕТАР: (п)

НК / МЗ