П Р О Т О К О Л

 

гр. Първомай, 06.03.2013 година

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, ВТОРИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ, в открито заседание на шести март 2013 година, с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕЛЕНА КАЛПАЧКА

 

при участие на секретаря М.З.

 

сложи на разглеждане гр. д. № 441 по описа за 2012 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

След изпълнение разпоредбите на чл. 142, ал. 1 от ГПК.

На именното повикване в 11:10 часа:

Ищецът Г.В.В., като баща и законен представител на В.Г.В. и А.Г.В., редовно призован чрез адвокат С.М.пълномощник, не се явява и не изпраща представител.

Ответникът М.Д.А., редовно призован чрез адвокат С.К. – особен представител, назначен на осн. чл. 47, ал. 6 от ГПК с определение на съда от 14.12.2012 г., не се явява. За него – адвокат С.К., с пълномощно от днес.

 

Днес, в РС постъпва молба от Г.В.В. с вх. № 1187 / 04.03.2013 г., в която заявя, че се отказва от иска и моли да делото да бъде прекратено.

 

По хода на делото:

Адвокат С.К.: Моля да бъда освободена от качеството си на особен представител, тъй като след назначаването ми ответникът се свърза с мен и постигнахме съгласие за доброволно представителство по делото, за което представям пълномощно и договор за правна защита и съдействие, от което е видно, че ми е изплатено договореното възнаграждение, за което моля да бъде освободен и върнат на ищеца внесеният от него депозит по делото. Предвид постъпилата молба за отказ от иска, считам, че ход на делото не следва да се дава и същото следва да бъде прекратено.

 

Съдът счита, че ход на делото не следва да бъде даван. Същото следва да бъде прекратено на основание чл. 233 от ГПК, тъй като ищецът лично е депозирал молба за отказ от иск.

Ето защо съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 441 по описа на Районен съд Първомай за 2012 година със страни: ищец Г.В.В., ЕГН: **********,***, като баща и законен представител на В.Г.В. с ЕГН: ********** и А.Г.В. с ЕГН: **********, и ответник М.Д.А., с ЕГН: **********, и с предмет: чл. 127, ал. 2 от СК, поради отказ от иска на основание чл. 233 от ГПК.

Определението е неокончателно и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд Пловдив, чрез Районен съд Първомай в едноседмичен срок от съобщаването му на ищеца, и в същия срок от днес за ответника.

 

Заседанието се закри в 11:20 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

Председател: (п)

 

 

Секретар: (п)

 

 

ЕК / МЗ