П Р О Т О К О Л

 

гр. Първомай, 12.06.2013 година

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, ВТОРИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ, в открито заседание на дванадесети юни 2013 година с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НЕВЕНА КАБАДАИЕВА

 

при участие на секретаря М.З.

 

сложи на разглеждане гр. д. № 203 по описа за 2012 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

След изпълнение разпоредбата на чл. 142 от ГПК.

На именното повикване в 14:40 часа.

Ищците С.Г.М., И.Г.В., М.Г.В., Л.С.В., Г.Д.В. и Т.Д.Н., редовно призовани, не се явяват. За всички ищци се явява адвокат К.Т.И. ***, с пълномощно от по-рано.

Ответникът Община Първомай, редовно призован, се представлява от юрисконсулт П.П., с пълномощно по делото.

 

Адв. К.И.: Да се даде ход на делото.

За община Първомай – юрисконсулт П.П.: Да се даде ход на делото.

 

При липса на процесуални пречки

СЪДЪТ ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Съдът прикани страните към спогодба.

 

Адв. К.И.: Поддържам иска. Страните положиха усилия, постихнахме спогодба, която представихме в писмен вид, и ще моля да одобрите същата и прекратите производството. Моля да ни бъде върната половината от внесената държавна такса, тъй като прекратяване делото със спогодба. С оглед постигнатата спогодба оттегляме доказателствените си искания.

За Община Първомай – юрисконсулт П.П.: Действително постигнахме спогодба в следния смисъл, която моля да бъде одобрена.

 

І. ПРИЗНАВАТ ЗА УСТАНОВЕНО, че С.Г.М., ЕГН: **********,***, ***, М.Г.В., ЕГН: **********,***, ***, И.Г.В., ЕГН: **********,***, Л.С.В., с ЕГН: **********,***, ***, Г.Д.В., ЕГН: **********,***, *** и Т.Д.Н., ЕГН: **********,***, са собственици по наследство и давност, първите трима – всеки един на по 3/15 ид.ч., а последните трима – всеки един на по 1/15 ид.ч. от следния недвижим имот –незастроено дворно място: ПИ-*** с площ 760 кв.м., включен в парцел за зелена площ, в кв. ***, по регулационния план на село ***, община Първомай, одобрен със Заповед 308 / 12.05.1971 г., с приложена улична и дворищна регулация и граници: улица, имот ПИ ***, УПИ *** и пар. УПИ ***.

ІІ. Община Първомай се задължава:

1. да деактува горепосочения недвижим имот, актуван с Акт за частна общинска собственост І 161 / 02.10.2008 г., на Община Първомай, в едномесечен срок от датата на съдебноспогодителния протокол по гр.д. № 203 / 2013 г. на Първомайски районен съд;

2. да заплати на ищците сумата от 425,00 лева – съставляваща половината от общо направените от тях разноски по делото за държавна такса и за адвокатско възнаграждение в размер на 900,00 лева. Сумата от 450,00 лева следва да бъде преведена по банков път по сметка на едно лице измежду ищците или на трето лице, посочено с писмено заявление от тях до кмета на Община Първомай и в едномесечен срок от датата на постъпване на това заявление в общината, като при неизпълнение Община Първомай ще дължи на ищците обезщетение съгласно чл. 86, ал. 1 от ЗЗД.

 

 

За Община Първомай – юрисконсулт П.П.: Съгласна съм с така постигната спогодба.

 

 

СПОГОДИЛИ СЕ:

 

 

За ищците:

 

 

 

 

(п)

 

(адвокат К.И.)

 

 

За ответника Община Първомай:

 

 

(п)

 

(юрисконсулт  Петя Павлова)

 

 

 

 

 

 

Районен съдия:

(п)

 

 

 

СЪДЪТ намира, че така постигнатата спогодба не противоречи на закона и на добрите нрави. Налице са предпоставките на чл. 234 от ГПК, поради което същата следва да бъде одобрена.  

Поради изчерпване предмета на производството същото следва да се прекрати.

Предвид приключване на делото със спогодба, направеното искане и на основание чл. 78, ал. 9 от ГПК следва да бъде върната на ищците половината от внесената държавна такса в размер на 25 лева.

Предвид оттегляне на доказателствените искания съдът не дължи произнасяне.

Ето защо

ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА на основание 234 от ГПК  постигнатата между: С.Г.М., ЕГН: **********, ***, М.Г.В., ЕГН: **********, ***, И.Г.В., ЕГН: **********, ***, Л.С.В., с ЕГН: **********, ***, Г.Д.В., ЕГН: **********, от *** и Т.Д.Н., ЕГН: **********, от ***, представлявани от адвокат К.Т.И. от Адвокатска колегия Пловдив, служебен адрес: ***, от една страна и Община Първомай, представлявана от гл. юрисконсулт П.П., пълномощник на Кмета на Община Първомай, от друга страна, в следния смисъл:

І. Страните ПРИЗНАВАТ ЗА УСТАНОВЕНО, че С.Г.М., ЕГН: **********, ***, М.Г.В., ЕГН: **********, ***, И.Г.В., ЕГН: **********, ***, Л.С.В., с ЕГН: **********, ***, Г.Д.В., ЕГН: **********, *** и Т.Д.Н., ЕГН: **********, ***, са собственици по наследство и давност, първите трима – всеки един на по 3/15 идеални части, а последните трима – всеки един на по 1/15 ид.ч. от следния недвижим имот – незастроено дворно място: ПИ-***, с площ 760 кв.м., включен в парцел за зелена площ, в кв. ***, по регулационния план на село Искра, община Първомай, одобрен със Заповед 308 / 12.05.1971 г., с приложена улична и дворищна регулация и граници: улица, имот ПИ ***, УПИ *** и пар. УПИ ***.

ІІ. Община Първомай се задължава:

1. да деактува горепосочения недвижим имот, актуван с Акт за частна общинска собственост № 161 / 02.10.2008 г. на Община Първомай, в едномесечен срок от датата на съдебноспогодителния протокол по гр.д. № 203 / 2013 г. на Първомайски районен съд;

2. да заплати на ищците сумата от 425,00 лева – съставляваща половината от общо направените от тях разноски по делото за държавна такса и за адвокатско възнаграждение в размер на 900,00 лева. Сумата от 450,00 лева следва да бъде преведена по банков път по сметка на едно лице измежду ищците или на трето лице, посочено с писмено заявление от тях до кмета на Община Първомай и в едномесечен срок от датата на постъпване на това заявление в общината, като при неизпълнение Община Първомай ще дължи на ищците обезщетение съгласно чл. 86, ал. 1 от ЗЗД.

ДА СЕ ВЪРНЕ на ищците на основание чл. 78, ал. 9 от ГПК половината държавна такса в размер на 25,00(двадесет и пет) лева.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 203 / 2012 година по описа на Районен съд – Първомай.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Пловдив с частна жалба в едноседмичен срок от днес.

 

 

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 14:55 часа.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: (п)

 

СЕКРЕТАР: (п)

 

 

НК / МЗ