Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е  

 

                                     146              гр. Първомай, 11.12.2013 г                                   

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

  РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори състав, в открито заседание на девети декември две хиляди и тринадесета  година в състав:

                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЕЛ ПАВЛОВ

при секретаря Таня Петрова,

като разгледа докладваното от съдия ПАВЕЛ ПАВЛОВ

гр. дело № 473 по описа за 2013 г.,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производство по чл.330 от ГПК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….  

            Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Г.Л.А., ЕГН ********** и Л.Г.А., ЕГН **********, и двамата със съдебен адрес: гр. ***, адв. С.С.,***.2008 г. с Акт за граждански брак № 2/26.01.2008 г. на Община Първомай, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между Г.Л.А. и Л.Г.А., и двамата с посочените ЕГН и съдебен адрес, споразумение по чл.51 от СК, КАКТО СЛЕДВА:

            Страните се споразумяват бракът им да бъде прекратен по взаимно съгласие, като сезираният съд не се произнася по въпроса за вината за разстройството на брачните отношения.

            След прекратяване на брака съпругата Г.Л.А. ще възстанови предбрачното си фамилно име – Г..

Малолетното дете на страните Е.Л.А., ЕГН **********, ЩЕ ЖИВЕЕ при майка си Г.Л.А. И ЩЕ ИМА следното местоживеене:***.

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА върху роденото от брака дете Екатерина Любенова А., СЕ ПРЕДОСТАВЯТ ЗА УПРАЖНЯВАНЕ НА майката Г.Л.А..

На бащата Л.Г.А. се определя СЛЕДНИЯТ РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ с детето Е.Л.А., а именоно: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10.00 часа на съботния ден до 16.00 часа на неделния ден, КАКТО И двадесет дни през лятото, които да не съвпадат с платения годшен отпуска на майката, КАКТО И в друго време по споразумение между родителите.

Бащата Л.Г.А. се задължава ДА ЗАПЛАЩА на дъщеря си Е.Л.А., МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА в размер на 80 лв. (осемдесет лева), считано от датата на утвърждаване на споразумението между страните по чл.51 от СК, до навършване на пълнолетие на детето или на друга причина за прекратяването или изменението на издръжката.

Семейното жилище, находящо се в гр. ***, СЕ ПРЕДОСТАВЯ за ползване на съпруга Л.Г.А..

По време на брака си съпрузите са придобили следните МПС:

Лек автомобил марка и модел “Фолксваген Пасат”, с рег. № РВ *** МР, номер на рамата: WVWZZZ3BZWE224742, номер на двигателя: ADR355177, цвят: оранжев, И

Мотопед марка и модел “Баотиан Танко” 49, с рег. № РВ *** М, номер на рамата: L82TCAPC485002015, номер на двигателя: 08525235, цвят: червен/черен,

КАТО съпрузите се споразумяват автомобилът и мотопедът ДА БЪДАТ ПРЕДОСТАВЕНИ В ДЯЛ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНА СОБСТВЕНОСТ НА съпруга Л.Г.А., КАТО той НЕ ДЪЛЖИ суми за уравнение на дела на съпругата Г.Л.А..

Всички останали движими вещи, придобити през време на брака в резултат на съвместне принос и представляващи съпружеска имуществена общност, са поделени от съпрузите извънсъдебно и за тях съпрузите нямат взаимни претенции.

Страните декларират, ЧЕ НЯМАТ парични влогове/банкови сметки от семейни средства, а ако някой от тях има такива, то същите са придобити с негови лични, извънсемейни средства.

            Съпрузите се съгласяват, че ако някоя от страните е поела парични или каквито и да е било други задължения за задоволяване на семейни нужди към банки и финансово-кредитни учреждения, то ще отговаря еднолично за връщането им.

Разноските по делото ще се поемат от страните, като всяка една от тях ще заплати определената й от съда държавна такса.

            Страните заявяват, че споразумението им е пълно, защитава интересите на детето и техните и с него са уредили всички отношения и последици след прекратяването на брака.

ОСЪЖДА Л.Г.А., с посочените ЕГН и съдебен адрес,  ДА ЗАПЛАТИ в полза на Районен съд – Първомай  по сметка на ВСС 103, 60 лв. ДТ, а по сметка на Община Първомай  - 2, 5 % местен данък за възложените в дял МПС.

             Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

  ПП/ВК                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/