Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е  

 

                            145        гр. Първомай, 11.12.2013 г                                   

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

  РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори състав, в открито заседание на девети декември две хиляди и тринадесета  година в състав:

                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЕЛ ПАВЛОВ

при секретаря Таня Петрова,

като разгледа докладваното от съдия ПАВЕЛ ПАВЛОВ

гр. дело № 466 по описа за 2013 г.,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производство по чл.330 от ГПК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..  

            Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Д.Т.К., ЕГН ********** и З.Г.К., ЕГН **********, и двамата със съдебен адрес: гр. ****, адв. Н.Б.,*** на 11.01.2009 г. с Акт за граждански брак № 2/11.01.2009 г. на Община Първомай, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между Д.Т.К. и З.Г.К., и двамата с посочените ЕГН и съдебен адрес, споразумение по чл.51 от СК, КАКТО СЛЕДВА:

           По време на брака съпрузите нямат придобити недвижими имоти и движимо имущество със семейни средства.

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отглеждането и възпитанието на роденото от брака дете Т.З.К., ЕГН **********, ЩЕ СЕ УПРАЖНЯВАТ ОТ майката Д.Т.К..

Детето Т.З.К. ЩЕ ЖИВЕЕ при майката Д.Т.К. ***, в дома на родителите на майката Д.Т.К..

Бащата З.Г.К. ЩЕ ЗАПЛАЩА на Д.Т.К., в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете Т.З.К., ЕЖЕМЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА в размер на 90 лв. (деветдесет лева), считано от датата на влизане в сила на съдебното решение за прекратяването на брака до настъпването на законна причина за прекратяването или изменението на издръжката.

Бащата З.Г.К. ще осъществява СВИЖДАНЕ И ЛИЧНИ КОНТАКТИ с детето Т.З.К. всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 08.00 часа в събота до 18.00 часа в неделя, КАКТО И един месец през лятото, който да не съвпада с годишната отпуска на майката.

          СЛЕД прекратяването на брака съпругата Д.Т.К. ще носи предбрачното си фамилно име – Г..

След прекратяване на брака семейното жилище, находящо се в гр. ***, собственост на родителите на съпругата Д.Т.К., ще се ползва от нея.

Съпрузите заявяват, че нямат придобити през време на брака им банкови сметки със семейни средства, а ако някой от тях има такива, то същите са придобити с негови лични, извънсемейни средства.

            Страните декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка по СК.

            Страните заявяват, че съд споразумението по чл.51 от СК уреждат напълно и окончателно всичките си лични и имуществени отношения, възникнали по време на брака им и във връзка с прекратяването на брака, както и, че нямат и няма да имат повече взаимни претенции един към друг по повод на същите.

ОСЪЖДА З.Г.К., с посочените ЕГН и съдебен адрес,  ДА ЗАПЛАТИ в полза на Районен съд – Първомай  по сметка на ВСС 79, 80 лв. ДТ.

             Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                            

 

  ПП/ВК                                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/