Р Е Ш Е Н И Е № 139

 

гр.Първомай         04.12.2013 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД ПЪРВОМАЙ, ІІ състав,

в открито съдебно заседание на двадесет и седми ноември две хиляди и тринадесета година, в състав

Председател: Павел Павлов

Секретар: Таня Петрова,

 

като разгледа докладваното от съдията гр.дело № 433 по описа на съда за 2013 г.,

 

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производство е по реда на чл.12 и следващи от Закона за защита от домашно насилие.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Мотивиран от горното, съдът 

 

Р  Е  Ш  И :

 

ЗАДЪЛЖАВА Р.В.С. ***, ДА СЕ ВЪЗДЪРЖА ОТ ДОМАШНО НАСИЛИЕ спрямо Ц.Д.С., ЕГН **********,***, ЗА СРОК ОТ 18 месеца, СЧИТАНО ОТ 06.12.2013 г.

ЗАБРАНЯВА на Р.В.С., с посочените ЕГН и адрес, ДА ПРИБЛИЖАВА Ц.Д.С., с посочените ЕГН и адрес, жилището й, находящо се в гр. ***, местоработата й в гр. *** и местата й за социални контакти и отдих, ЗА СРОК ОТ 18 месеца, СЧИТАНО ОТ 06.12. 2013 г.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ МОЛБАТА в частта й за издаване на Заповед за защита в полза на молителката, в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете на страните В.Р.С., ЕГН **********, КАКТО И по отношение на искането за отстраняване на ответника от съвместно обитаваното с молителката и детето им семейно жилище, находящо се в гр. ***.

ОСЪЖДА Р.В.С., с посочените ЕГН и адрес, ДА ЗАПЛАТИ НА Ц.Д.С., с посочените ЕГН и адрес, направените разноски за производството по делото В РАЗМЕР НА 100 лв., А по сметка на ВСС В ПОЛЗА НА Районен съд – гр. Първомай - глоба в размер на 200 лв. и държавна такса в размер на 25 лв.

 ОСЪЖДА Ц.Д.С., с посочените ЕГН и адрес, ДА ЗАПЛАТИ НА Р.В.С., с посочените ЕГН и адрес, 150 лв. разноски по съразмерност за производството по делото.

ДА СЕ ИЗДАДЕ Заповед за защита, в която да се впише, че при неизпълнение на същата нарушителят ще бъде задържан от органите на МВР, съгласно чл.21, ал.2 ЗЗДН.

Препис от заповедта да се изпрати на РУП Първомай при ОДМВР Пловдив за изпълнение съгласно чл.21, ал.1 ЗЗДН.

 Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд Пловдив в 7-дневен срок от връчването му на страните.

 

 

                                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/

ПП/ВК