Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е  

 

         143                                             гр. Първомай, 09.12.2013 г                                   

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

  РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори състав, в открито заседание на двадесет и седми ноември две хиляди и тринадесета  година в състав:

                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЕЛ ПАВЛОВ

при секретаря Таня Петрова,

като разгледа докладваното от съдия ПАВЕЛ ПАВЛОВ

гр. дело № 403 по описа за 2013 г.,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производство по чл.330 от ГПК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

            Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Р.А.К., ЕГН ********** и К.Г.К., ЕГН **********, и двамата със съдебен адрес: гр. ***сключен в гр.Пловдив на 02.07.1995 г. с Акт за граждански брак № 02-538/02.07.1995 г. на Община Пловдив, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между Р.А.К. и К.Г.К., и двамата с посочените ЕГН и съдебен адрес, споразумение по чл.51 от СК, КАКТО СЛЕДВА:

           Съпрузите заявяват и декларират сериозното си и непоколебимо СЪГЛАСИЕ за прекратяване на сключения между тях граждански брак.

Страните се споразумяват РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на родените по време на брака им непълнолетни деца М.К.К., ЕГН ********** и Д.К.К., ЕГН ********** ДА СЕ УПРАЖНЯВАТ ОТ майката Р.А.К., КАКТО И децата да останат да живеят при нея на адрес: гр. ***.

Съпрузите се споразумяват бащата К.Г.К. ДА ОСЪЩЕСТВЯВА лични отношения с децата М.К.К. и Д.К.К. ПРИ СЛЕДНИЯ РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ: всяка първа и трета седмица на месеца за времето от 18.00 часа в петък до 19.00 часа в неделя, КАКТО И в продължение на 20 дни през лятото и 10 дни през зимната ваканция, които да не съвпадат с годишния отпуск на майката. Съпрузите се споразумяват бащата К.Г.К. да взима децата от дома им и да ги връща там в уговореното време.

Бащата К.Г.К. СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАПЛАЩА на децата М.К.К. и Д.К.К., ЧРЕЗ тяхната майка и законен представител Р.А.К., МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА В РАЗМЕР НА ПО 100 лв. (сто лева) ЗА ВСЯКО ОТ ДЕЦАТА ежемесечно до 10-то число на текущия месец. Изръжката се дължи от датата на влизане в сила на съдебното решение за прекратяването на брака до навършване на пълнолетие на децата.

           Съпрузите се съгласяват семейното жилище, което са обитавали съвместно, находящо се в гр. Пловдив, ул. “Иван Радославов” № 6ь ет.3, ап.11, което е в режим на СИО на съпрузите, ДА ОСТАНЕ за ползване от съпруга К.Г.К..

            СЛЕД развода страните не си дължат издръжка един на друг.

            СЛЕД прекратяването на брака съпругата Р.А.К. със съгласието на съпруга си ще запази брачното си фамилно име - К..

Придобитото от страните при режим на СИО недвижимо имущество, а именно- правото на строеж върху обектите от предвидената да се построи в УПИ с площ от 731, 20 кв. м., находящ се в гр. ***, съставляващ УПИ *** в квартал 2 по Плана на “***” на гр. *** при граници: от север – бул. “***”, от запад – ул. “***”, от юг – УПИ *** и от изток – УПИ *** и УПИ ***, масивна жилищна сграда на основание изменение на ЗРП и КЗСП, одобрени със Заповед № ОА-751/28.05.1999 г. и Заповед № 154581/01.09.2003 г., И апартамент № 1 във вход А, с площо от 73, 40 кв. м., състоящ се от две спални, дневна с кухненски бокс, баня-тоалетна и килер, при граници на апартамента: отдолу – апартамент № 1 на шести етаж, отгоре – ателие № 1 и ателие № 2, от изток – вътрешен двор, от юг – апартамент № 2 и стълбищна клетка вход А, ведно с 1, 684 % ид. части от общите части на сградата, равняващи се на 10, 28 кв. м., находящ се в гр. ****, кв. “***”, в УПИ*** – жилищно застрояване, от кв.13, ЩЕ ОСТАНЕ в режим на съсобественост между Р.А.К. и К.Г.К..

            Страните заявяват, че по време на брака НЕ СА ТЕГЛИЛИ кредити.

Страните заявяват, че нямат взаимни претенции към фирмите и дяловете в търговски дружества, които притежава всеки от тях.

Останалите движими вещи и парични влогове, придобити по време на брака страните са разделили извънсъдебно и не си дължат уравнение на дяловете.

За задълженията, възникнали по време на фактическата раздяла, отговаря всеки от съпрузите, титуляр на задължението.

             Страните са уредили всички имуществени отношения помежду си и нямат да уравняват парични дялове.

            Разноските по производството се поемат поравно от страните така, както са извършени.

Страните заявяват, че с настоящето споразумение уреждат окончателно личните си и имуществени отношения във връзка с прекратяването на брака им и никой от тях няма и няма да има и в бъдеще никакви претенции към другия по този повод.

ОСЪЖДА К.Г.К., с посочените ЕГН и съдебен адрес,  ДА ЗАПЛАТИ в полза на Районен съд – Първомай  по сметка на ВСС  303 лв. ДТ.

             Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                

 

 

ПП/ВК

                                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/