Р Е Ш Е Н И Е 129

 

гр.Първомай         04.11.2013 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД ПЪРВОМАЙ, ІІ състав, в открито съдебно заседание на тридесети октомври две хиляди и тринадесета година, в състав

Председател: Р. Кюртова

Секретар: Таня Петрова,

като разгледа докладваното от съдията гр.дело № 312 по описа на съда за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производство е по реда на чл.12 и следващи от Закона за защита от домашно насилие.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното, съдът 

 

Р  Е  Ш  И :

 

ЗАДЪЛЖАВА С.С.К., ЕГН **********,***, Стопански двор – Цех за производство на червен пипер “А. С - 2002” ЕООД, ДА СЕ ВЪЗДЪРЖА ОТ ДОМАШНО НАСИЛИЕ спрямо Р.Т.К., ЕГН **********,***, ЗА СРОК ОТ 18 месеца, СЧИТАНО ОТ 04.11.2013 г., КАТО в частта й за издаване на Заповед за защита в полза на молителката, в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете на страните А.С.К., ЕГН **********, ОСТАВЯ молбата БЕЗ УВАЖЕНИЕ.

ЗАБРАНЯВА на С.С.К., с посочените ЕГН и адрес, ДА ПРИБЛИЖАВА Р.Т.К., с посочените ЕГН и адрес, жилището й, находящо се в гр.Първомай, ул. ”Рила” № 11, както и местоработата й и местата за социални контакти и отдих на молителката, ЗА СРОК ОТ 18 месеца, СЧИТАНО ОТ 04.11. 2013г.

ОСЪЖДА С.С.К., с посочените ЕГН и адрес, ДА ЗАПЛАТИ НА Р.Т.К., с посочените ЕГН и адрес, направените разноски за производството по делото В РАЗМЕР НА 400 лв., А по сметка на ВСС В ПОЛЗА НА Районен съд – гр. Първомай - глоба в размер на 200 лв. и държавна такса в размер на 50 лв. 

ДА СЕ ИЗДАДЕ Заповед за защита, в която да се впише, че при неизпълнение на същата нарушителят ще бъде задържан от органите на МВР, съгласно чл.21, ал.2 ЗЗДН.

Препис от заповедта да се изпрати на РУП Първомай при ОДМВР Пловдив за изпълнение съгласно чл.21, ал.1 ЗЗДН.

 Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд Пловдив в 7-дневен срок от връчването му на страните.

 

 

ПП/ВК                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/