Р Е Ш Е Н И Е № 100

 

гр.Първомай, 13.09.2013г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД,  ІІ с., в открито съдебно заседание на девети септември две хиляди и тринадесета година, в състав

 

Председател: Росица Кюртова

секретар: Мария Запрянова,

като разгледа докладваното от съдията гр.дело №275 по описа на съда за 2013г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл.330 ГПК във връзка с чл.50 СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното, съдът 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА брака между М.В.С., ЕГН **********,***, и Д.С.С., ЕГН **********,***, сключен на 11.11.2011г. в гр.Първомай, с акт за граждански брак №0063 от 11.11.2011г., поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между съпрузите споразумение, което да се счита неразделна част от настоящото решение, както следва:

Съпрузите не си дължат ИЗДРЪЖКА след прекратяване на брака.

ПОЛЗВАНЕТО на СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, находящо се в с.***, се предоставя на Д.С.С., ЕГН **********.

След прекратяване на брака съпругата ще носи фамилното име АЛЕКСОВА.

Всеки от съпрузите поема разноските по делото, така, както са направени.

 

ОСЪЖДА М.В. Алексова, ЕГН **********,***, да заплати по сметка на ВСС сумата 15 лв. (петнадесет лева), представляваща окончателна държавна такса за допускане на развод.

ОСЪЖДА Д.С.С., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на ВСС сумата 15 лв. (петнадесет лева), представляваща окончателна държавна такса за допускане на развод.

 

Решението не подлежи на обжалване.

 

 

РК/ВК                                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/