Р Е Ш Е Н И Е

 112

 

гр.Първомай, 02.10.2013г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, ІІ състав, в открито съдебно заседание на втори септември две хиляди и тринадесета година, в състав

 

                                                                    Председател: Росица Кюртова

секретар: Мария Запранова,

като разгледа докладваното от съдията гр.дело №203 по описа на съда за 2013г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Предявени са искове с правно основание чл.49, ал.1 СК и чл.53 СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното, съдът 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА брака между И.Р.З., ЕГН **********,***, представлявана от адв.С.С., адрес за призоваване: гр.П., ул.“***“ №1б, и Х.Ф.З., ЕГН **********,***, сключен на 07.07.1982г. в гр.Х., с акт за граждански брак №0416 от 07.07.1982., като дълбоко и непоправимо разстроен.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата да носи фамилното име М.

ОСЪЖДА И.Р.З., ЕГН **********,***, представлявана от адв.С.С., адрес за призоваване: гр.П., ул.“***“ №1б, да заплати по сметка на ВСС сумата 15 лв. (петнадесет лева), представляваща окончателна държавна такса за допускане на развод.

ОСЪЖДА Х.Ф.З., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на ВСС сумата 15 лв. (петнадесет лева), представляваща окончателна държавна такса за допускане на развод.

 

Решението подлежи на обжалване пред ОС Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: /П/

РК/НК