Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е  

 

   45                                                   гр.Първомай, 26.04.2013 г.                                   

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

  РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори състав в открито заседание на двадесет и четвърти април две хиляди и тринадесета  година в състав:

 

                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: НЕВЕНА КАБАДАИЕВА

 

при секретаря Мария Запрянова    като разгледа докладваното от съдия НЕВЕНА КАБАДАИЕВА  бр.дело 172   по описа за 2013г. и като обсъди:

 

Производство по чл.330 от ГПК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….  

            С оглед на гореизложените съображения Съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Й.И.Й.     ЕГН********** и  Т.Б.Й.  ЕГН **********, и двамата от гр. С., ул. „***“ № 18  вх. А ет.7 ап.42, сключен в   гр. С. на 08.06.2002г. с акт за граждански брак № *** от същата дата, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между Й.И.Й.     ЕГН********** и  Т.Б.Й.  ЕГН **********, и двамата от гр. С., ул. „***“ № 18  вх. А ет.7 ап.42, споразумение относно последиците от развода, съгласно което:

           Бракът да се прекрати по взаимно съгласие.

           Упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака дете  И. Й.Й. родена на ***г в гр. София ЕГН **********, се предоставя на майката Т.Б.Й..

            Режимът на лични отношения на бащата Й.И.Й. с ЕГН ********** с постоянен адрес  гр. С., ул. „***“ № 18  вх. А ет.7 ап.42 с детето ще бъде следният: бащата  Й.И.Й. ще взема детето И. Й.Й. от дома на майката всяка първа и трета събота и неделя от месеца, с преспиване от 08,00ч на съботния ден до 18 часа на неделния ден и по един месец през лятото, което време да не съвпада с годишния отпуск   на майката.

            Страните се споразумяват бащата Й.И.Й. да заплаща на детето И. Й.Й., чрез нейната майка и законна представителка Т.Б.Й.,  ежемесечна издръжка в размер на 90(деветдесет)лв,  считано от 22.04.2013г до настъпването на обстоятелства, водещи до изменяне или прекратяване на на издръжката, ведно със законната лихва  за всяка просрочена вноска,

           Страните се споразумяват ползването на семейното жилище, находящо се в   гр. С., ул. „****“ № 18  вх. А ет.7 ап.42 да се предостави на съпругата Т.Б.Й. за срок от една година, тъй като е собственост на трето лице – бащата на съпруга Й.Й..

           След прекратяването на брака съпругата Т.Б.Й. ще носи фамилно име  Д.

           По  отношение на семейното им имущество се споразумават както следва:

           Страните декларират, че не са придобивали недвижими имоти по време на брака.

           Страните се съгласяват придобитото по време на брака МПС  да остане в режим на обикновена съсобственост, като страните декларират, че са се споразумяли относно ползването му.

             Издръжка между съпрузите не се дължи.

             Движимите вещи, придобити по време на брака, двамата са съпрузи са си поделили извънсъдебно и нямат и няма да имат никакви претенции един към друг занапред.

             Всеки от съпрузите запазва личните си вещи и имущество, доколкото има  такова, без занапред някой от тях да има претенции по отноишение на тези вещи.

             Декларират, че нямат парични влогове в банки и други финансови институции на тяхно име.

             Съдебните и деловодни разноски се поемат по равно от съпрузите.

             С това споразумение се ликвидират всички спорове относно прекратяването на  брака, упражняването на родителските права, режима за лични контакти и издръжката на роденото от брака дете, имуществените отношения между съпрузите и фамилното име на съпругата, като страните нямат никакви претенции един към друг занапред.

           ОСЪЖДА Й.И.Й.     ЕГН********** *** да заплати по сметка на Районен съд – Първомай     ДТ по допускане на развода в размер на 5(  пет)лв, както и ДТ   върху  определената издръжка в размер на 32,40(тридесет и два лв и четиридесет ст)лв.

ОСЪЖДА Т.Б.Й.  ЕГН ********** *** да заплати по сметка на Районен съд – Първомай    ДТ по допускане на развода в размер на 30(  тридесет)лв, както и ДТ   върху  определената издръжка в размер на 32,40(тридесет и два лв и четиридесет ст)лв.

 

             Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

 

НК / НК