Р Е Ш Е Н И Е

 6

гр. Първомай, 05.02.2013 год.

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

            Районен съд Първомай, втори съдебен състав, в публично заседание на тридесети януари през две хиляди и тринадесета година, в състав:

                                                                                   

Районен съдия: Елена Калпачка

при секретаря:  Мария  Запрянова

 

като разгледа докладваното от съдията гр. д. № 446 по описа на съда за 2012 г.

за да се произнесе, взе предвид:

Производство по развод по взаимно съгласие, на осн. чл. 321, ал. 5 от ГПК, във вр. с чл. 50 от СК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………           

Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт за граждански брак № *** от *** г. в в гр. П., общ. П., обл. П., граждански брак между Ш.Ф.Ж., с ЕГН: **********,***, и Ж.А.Ж., с ЕГН: **********,***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, по силата на което:

1. След развода съпругата Ш.Ф.Ж. ще възстанови предбрачното си фамилно име - М.

2. Страните заявяват, че към момента на развода не си дължат издръжка един на друг.

3. Родителските права над роденото от брака малолетното дете Р. Ж.Ж., ЕГН: **********, се предоставят за упражняване на майката Ш.Ф.Ж., ЕГН: **********.

4. Местоживеенето на детето към момента е при майката и ще продължи да живее на адрес гр. П., ул. „***” № 23.

5. На бащата Ж.А.Ж., ЕГН: **********, се определя режим на лични контакти с детето както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9.00 часа на съботния ден до 18.00 часа на неделния ден, както и да го взема един месец през лятото, който не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

6. Ж.А.Ж., ЕГН: **********, се задължава да заплаща на Ш.Ф.Ж., ЕГН: **********, като на майката и законен представител на малолетното дете Р. Ж.Ж., ЕГН: **********, по 80 (осемдесет) лева месечна издръжка, начиная от датата на подаване на исковата молба в РС Първомай – 30.10.2012 год., включително и една година назад – 30.10.2011 год., до настъпването на пълнолетие или друга причина за прекратяване или изменяването й. Месечната издръжка е платима не по-късно от 10-то число на месеца, като сумата може да бъде депозирана в банкова сметка ***та или чрез пощенски запис.

7. Семейното жилище в гр.П., ул. „***” № 14, обл. Пловдивска, представляващо двуетажна жилищна сграда собственост на родителите на ответника Ж.А.Ж. се предоставя за ползваане на Ж.А.Ж..

8. Страните заявяват, че към момента на сключване на настоящото споразумение нямат общо движимо и  недвижимо имущество, банкови сметки, ценни книжа, и други имущества придобити от двамата съпрузи по време на брака със статут на съпружеска имуществена общност.Страните заявяват, че всеки съпруг ще отговаря за паричните задължения, които е поемал по време на брака еднолично.

 ОСЪЖДА Ш.Ф.Ж., с ЕГН: **********,***, да заплати държавна такса в размер на 7,50 лева /седем лева и петдесет стотинки / по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА Ж.А.Ж., с ЕГН: **********,***, да заплати държавна такса в размер на 65,10 лева /шестдесет и пет лева и десет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

Районен съдия:  /П/

 

ЕК / НК