Р Е Ш Е Н И Е

 2

гр. Първомай, 28.01.2013 год.

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

            Районен съд Първомай, втори съдебен състав, в публично заседание на двадесет и трети януари през две хиляди и тринадесета година, в състав:

                                                                                    Районен съдия: Елена Калпачка

при секретаря  Мария   Зпрянова

като разгледа докладваното от съдията гр. д. № 274 по описа на съда за 2012 г.

за да се произнесе, взе предвид:

Производство по развод по взаимно съгласие, на осн. чл. 321, ал. 5 от ГПК, във вр. с чл. 50 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт за граждански брак № 0005 от *** г.  в с. Д., общ. Б., обл. С., граждански брак между К.М.К., с ЕГН: **********,***, и Н.Д.К., с ЕГН: **********,***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, по силата на което:

1. Семейното жилище, находящо се в гр. П., обл. П., ул. „***” № ***, се предоставя за ползване на К.М.К..

2. Страните заявяват, че от брака си имат родена непълнолетна дъщеря – Е. К. К., с ЕГН: **********.

*. Родителските права по отглеждането и възпитанието на непълнолетното дете Е. К. К., с ЕГН: **********, се предоставят за упражняване на бащата К.М.К..

Местоживеенето на непълнолетната Е. К. К., с ЕГН: ********** ще бъде в семейното жилище, находящо се в гр. П., обл. П., ул. „***” №***.

4. Майката Н.Д.К. се задължава да изплаща ежемесечна издръжка на дъщеря си Е. К. К., с ЕГН: **********, със съгласието на баща и К.М.К., в размер на 100 лв. (сто лева) месечно, платими до 30-то число на месеца, за който се отнася издръжката, считано от датата на подаване на исковата молба – 27.08.2012 год, до настъпване на причина за  изменението или прекратяването на издръжката, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до окончателното изплащане на задължението.

5. Майката Н.Д.К. ще осъществява лични контакти с дъщеря си Е. К. К., с ЕГН: **********, всяка първа и трета събота и неделя от месеца, считано от 08.00 часа в събота до 18.00 часа в неделя, както и един месец през лятото, който не съвпада с годишния отпуск на бащата.

6. Н.Д.К. заявява, че желае след прекратяването на брака да възстанови фамилно си име преди брака, поради което след прекратяване на брака ще носи фамилия П.

7. Страните декларират, че нямат претенции за издръжка по между си по чл. 145 от СК.

8. Страните заявяват, че всеки ще поеме разноските по делото така, както ги е направил.

            ОСЪЖДА К.М.К., с ЕГН: **********,***, да заплати държавна такса в размер на 7,50 лева /седем лева и петдесет стотинки / по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА Н.Д.К., с ЕГН: **********,***, да заплати държавна такса в размер на 79,50 лева /седемдесет и девет лева и петдесет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

 

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

Районен съдия:  /П/

ЕК / НК