Р Е Ш Е Н И Е

   10

гр. Първомай, 06.02.2013 год.

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

            Районен съд Първомай, втори съдебен състав, в публично заседание на тридесети януари през две хиляди и тринадесета година, в състав:

                                                            Районен съдия:  Елена Калпачка

при секретаря:  Мария Запрянова

с участието на прокурор Йоанна Запрянова

като разгледа докладваното от председателя  гр. дело  № 262 по описа на съда за  2012 г.

за да се произнесе взе предвид:

Иск на осн. чл. 132, ал. 1, т. 2 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ето защо, Съдът  

Р  Е  Ш  И  :

 

ЛИШАВА Ц.Й.Т., с ЕГН: **********, с постоянен адрес гр. П., ул. „***” № ***, от родителски права върху детето И. Й. Н., роден на *** год. в гр. П., с ЕГН: **********, на осн. чл. 132, ал. 1, т. 2 от СК.

ОСЪЖДА Ц.Й.Т., с ЕГН: **********, с постоянен адрес гр. П., ул. „***” № ***, да заплаща месечна издръжка за детето И. Й. Н., с ЕГН: **********, чрез Й.Т.Н., с ЕГН: **********,***, в качеството му на баща и законен представител на малолетното дете, в размер на 77,50 лв. (седемдесет и седем лева и петдесет стотинки), считано от влизане в сила на решението до навършване на пълнолетие на детето или настъпване на друга причина за прекратяването или изменението и, на осн. чл. 134, т. 1 от СК.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения между майката Ц.Й.Т., с ЕГН: **********, с постоянен адрес гр. П., ул. „***” № ***, и детето И. Й. Н., с ЕГН: **********, както следва: всяка първа събота от месеца от 10.00 часа до 17.00 часа, на осн. чл. 134, т. 1 от СК.

ОСЪЖДА Ц.Й.Т., с ЕГН: **********, с постоянен адрес гр. П., ул. „***” № ***, да заплати на Й.Т.Н., с ЕГН: **********,***, сумата от 225 лв. (двеста двадесет и пет лева) направени в производството разноски, на осн. чл. 78, ал. 1 от ГПК.

ОСЪЖДА Ц.Й.Т., с ЕГН: **********, с постоянен адрес гр. П., ул. „***” № ***, да заплати по сметка на РС Първомай сумата от 111,60 лв. (сто и единадесет лева и шестдесет стотинки) дължима държавна такса.

 

На основание чл. 136 от ГПК след влизане на решението в сила препис да се изпрати на община Първомай за вписване на лишаването от родителски права и на Дирекция „Социално подпомагане” Първомай.

 

 РЕШЕНИЕТО подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд Пловдив в двуседмичен срок от съобщаването му на страните, чрез връчване на препис.

 

Районен съдия:  /П/

ЕК / НК