Р Е Ш Е Н И Е

   20

гр. Първомай, 06.03.2013 год.

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

            Първомайският районен съд, втори съдебен състав, в закрито заседание на пети март през две хиляди и тринадесета година, в състав:

                                                                                    Районен съдия:  Елена Калпачка

като разгледа докладваното от съдията гр. д. № 530 по описа на съда за 2011 г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Производство по чл. 250 от ГПК.

            Ищците, чрез адв. А., молят да се допълни решението от по делото, като се добави адрес на ищците и булстат на община Първомай.

            Ответникът счита молбата за неоснователна, тъй като не се касае до хипотезата за непълно решение, а няма доказателства, че ищците не могат да впишат решението, както са заявили в молбата.

След като разгледа подадената молба, ведно с приложените по нея доказателства и приложените писмени доказателства по делото, Съдът установи следното:

            По делото е било постановено решение № 80 от 04.10.2012 год. В диспозитива на същото не е посочен адрес на страните, тъй като в исковта молба има посочен единствено съдебен адрес, който е вписан в решението. Не е посочен и булстат на община Първомай, тъй като и това не е било въведено в исковата молба. След разглеждане на молба за допълване на решението, подадена от ищците до съда, е постановено определение, с което е оставена без уважение, тъй като не се касае до хипотеза на непълно решение. Това определение е било обжалвано, като същото е отменено от Окръжен съд Пловдив, като решаващия състав е счел, че е неправилно, но е върнал делото за допълване на решението с булстат на ответника – 000471536 и адреси на ищците – с. Б., обл. П., общ. А., ул. „***” № 66.

С оглед изложеното, съдът не счете за необходимо, съгласно чл. 250, ал. 2 от ГПК, призоваването на страните в открито съдебно заседание, тъй като не е налице неразрешена част от спора, която следва да бъде изяснена.

С оглед изложеното в определението на ПОС, съдът счита, че следва да постанови съдебен акт с указаното съдържание.

Водим от горните съображения и на осн. чл. 250 от ГПК, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ДОПЪЛВА решение № 80 от 04.10.2012 год. по гр. Дело № 530 по описа на РС Първомай за 2011 година, с местожителство на ищците С.Т.Ж., ЕГН **********, М.М.С., ЕГН ********** и Д.М.Г., ЕГН **********:***, както и Булстат на община Първомай: 000471536.

 

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

Районен съдия:  /П/

ЕК / НК