Р Е Ш Е Н И Е 

№...101.........                           23.10.2012 година                              град Първомай

                                            В ИМЕТО НА НАРОДА

 

                                          

Първомайски районен съд                                                втори граждански състав

На единадесети октомври                                    две хиляди и дванадесета година

В закрито заседание в следния  състав:

                                                                Председател: Матей Златанов Секретар: Таня Петрова

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията  гр.д. № 219 по описа на съда за 2012 година, за да се произнесе, взе предвид: 

Производство по иск с правно основание чл.124 от ГПК.

Пред РС Първомай е депозирана искова молба от А.Я.М., ЕГН **********,***, Н.Я.М., ЕГН **********,***, и И.Я.М., ЕГН **********,*** против  Ф.Я.М., ЕГН **********,*** и Ш.Б.М., ЕГН **********,***. В исковата молба ищците сочат, че са собственици по наследство на ¾ идеални части от следния недвижим имот: Дворно място застроено и незастроено с площ 895 кв.м., ведно с  построените в него двуетажна масивна жилищна сграда, със застроена площ от 71 кв.м., масивна жилищна сграда със застроена площ от 39 кв.м., масивен гараж със застроена площ от 24 кв.м., паянтова стопанска сграда със застроена площ от 70 кв.м., полумасивна стопанска сграда със застроена площ от 27 кв.м. и масивна жилищна сграда със застроена площ от 83 кв.м., находящо се в с.***, община ***, съставляващо УПИ ХV-104 в кв.10а, по регулационния план за с.***, община ***, утвърден със заповед № 730/1965 г., при граници: улица, УПИ ХХІІІ-105, УПИ ХХVІІ-103, УПИ ХХVІІІ-103, УПИ ХХХ-103 и УПИ ХІV-103, които имот е предназначен за жилищно строителство и приложена дворищна и неприложена улична регулация. Молят да бъде признато по отношение на ответниците, че са собствени на процесния имот, както и да бъде отменен НА за право на собственост по обстоятелствена проверка № 73, т.VІІ, рег. № 5077, дело № *** година по описа на нотариус рег. № *** в регистъра на НК, с район на действие РС Първомай, акт № ***, т.*** дело № *** г., по описа на АВ при РС Първомай. Не претендират разноски.

Ответниците в настоящото производство са подали отговор на исковата молба, отговарящ на изискванията на чл.131, ал.2 от ГПК. Признават иска по основание и размер, молят да не им бъдат присъждани разноски.

Ищеца в съдебно заседание е поискал да бъде постановено решение при признание на иска.

Съдът счита, че са налице условията на чл.237 от ГПК и следва да бъде постановено решение при признание на иска, като решението не следва да се мотивира по същество.

По изложените съображения съдът , 

                                          Р Е Ш И : 

    ПРИЗНАВА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Ф.Я.М., ЕГН **********,*** и Ш.Б.М., ЕГН **********,***, че А.Я.М., ЕГН **********,***, Н.Я.М., ЕГН **********,*** и И.Я.М., ЕГН **********,*** са собственици по наследство на ¾ идеални части от следния недвижим имот: Дворно място застроено и незастроено с площ 895 кв.м., ведно с  построените в него двуетажна масивна жилищна сграда, със застроена площ от 71 кв.м., масивна жилищна сграда със застроена площ от 39 кв.м., масивен гараж със застроена площ от 24 кв.м., паянтова стопанска сграда със застроена площ от 70 кв.м., полумасивна стопанска сграда със застроена площ от 27 кв.м. и масивна жилищна сграда със застроена площ от 83 кв.м., находящо се в с.***, община ***, съставляващо УПИ ХV-104 в кв.10а, по регулационния план за с.***, община ***, утвърден със заповед № 730/1965 г., при граници: улица, УПИ ХХІІІ-105, УПИ ХХVІІ-103, УПИ ХХVІІІ-103, УПИ ХХХ-103 и УПИ ХІV-103, които имот е предназначен за жилищно строителство и приложена дворищна и неприложена улична регулация и ОТМЕНЯ НА за право на собственост по обстоятелствена проверка № 73, т.VІІ, рег. № 5077, дело № *** година по описа на нотариус рег. № *** в регистъра на НК, с район на действие РС ***, акт № ***, т.***, дело № *** г., по описа на АВ при РС ***.

Решението може да се обжалва в двуседмичен срок от връчването му чрез Първомайски районен пред Пловдивски окръжен съд. 

  МЗ/ВК                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ :/п/