Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

Номер   14                                 02.03.2012 година                                       град Първомай

 

ПЪРВОМАЙСКИЯ РАЙОНЕН  СЪД                                                           ВТОРИ   СЪСТАВ

На втори февруари  през  две хиляди и дванадесета година, в публично заседание в следния състав:

                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

                                                                                     ЧЛЕНОВЕ:

                                                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

  

СЕКРЕТАР: Таня Петрова

като разгледа докладваното от съдията Матей Златанов

гражданско дело номер 417 по описа  за 2011 година, за да се произнесе, взе предвид:

            Производство по реда на чл.49, ал.1 от СК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 Водим от горните съображения, съдът,

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от *** година на Кметство с. К., Община Първомай граждански брак между А.А.В., ЕГН **********,*** и Т.Х.В., роден на *** ***, Кипър, с посочен адрес с. К., обл.Пловдив, ул. “***” № ***, без да се произнася по въпроса за вината за настъпилото дълбоко и непоправимо разстройство на брака.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на родените от брака деца А.Т.В., ЕГН ********** и  М. Т.В., ЕГН **********,  на майката А.А.В., ЕГН **********,***.

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата Т.Х.В., роден на *** ***, Кипър, с посочен адрес с. К., обл.Пловдив, ул. “***” № ***, с децата А. Т.В., ЕГН ********** и  М. Т.В., ЕГН **********, бащата ще взема децата от дома на майката всяка първа и трета събота и неделя от месеца, с преспиване от 08.00 часа на съботния ден до 18.00 часа на неделният ден и по един месец през лятото, което време да не съвпада с годишния отпуск на майката.

            ОСЪЖДА Т.Х.В., роден на *** ***, Кипър, с посочен адрес с. К., обл.Пловдив, ул. “***” № *** да заплаща на детето М. Т.В., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител А.А.В.  с п.а., ежемесечна издръжка в размер на 100 (сто) лева, считано от 25.10.2011 год. до настъпването на обстоятелства, водещи до изменяне или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска.

            ОСЪЖДА Т.Х.В., роден на *** ***, Кипър, с посочен адрес с. К., обл.Пловдив, ул. “***” № *** да заплаща на детето А.Т.В., ЕГН **********, действащо със съгласието на своята майка и законен представител А.А.В.  с п.а., ежемесечна издръжка в размер на 100 (сто) лева, считано от 25.10.2011 год. до настъпването на обстоятелства, водещи до изменяне или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска.

 

            ПО ОТНОШЕНИЕ ползването на семейното жилище, съдът не следва да се произнася, тъй като страните нямат такова, по смисъла на СК.

            ПОСТАНОВЯВА след прекратяването на брака  съпругата А.А.В.  с п.а. да носи  предбрачното си фамилно име А.

            ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна такса в размер на 50 лв /петдесет лева/.

ОСЪЖДА  А.А.В., ЕГН **********,***  да заплати държавна такса в размер на 13,50 лева /тринадесет лева и петдесет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА  Т.Х.В., роден на *** ***, Кипър, с посочен адрес с. К., обл.Пловдив, ул. “***” № *** да заплати държавна такса в размер на 301,50 лева /триста и един лева и петдесет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване, в двуседмичен срок от съобщаването му на страните, пред Окръжен съд Пловдив.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:    /П/

МЗ / НК