П Р О Т О К О Л № 172

 

гр. Първомай, 31.05.2011 година

 

Районен съд – Първомай, първи съдебен състав, в открито заседание на тридесет и първи май 2011 година с:

 

Председател: матей златанов

 

при секретаря: Таня Петрова

сложи на разглеждане гр. д. № 56 по описа за 2011 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

На именното повикване в 10:50 часа:

Ищецът “Булконс Първомай” АД, със седалище и адрес на управление: гр. София, представлявано от изпълнителния директор Г.Б., редовно уведомен чрез адвокат М.П.С.., изпраща процесуален представител адвокат М.П.С.. с пълномощно по делото.

Ответникът ЕТ “Я.–Я.П.”, със седалище и с адрес на управление: гр. Първомай, област Пловдив, представлявано от Я.М.П., редовно уведомен по реда на чл. 56, ал. 2 от ГПК чрез Я.М.П. – управител, изпраща процесуален представител адвокат С.К.С. с пълномощно от 30.05.2011 година.

 

По хода на делото:

 

Адвокат М.С.: Да се даде ход на делото.

Адвокат С.С.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът счита, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Дава ход на делото.

Съдът прикани страните към спогодба.

 

Адвокат М.С.: С ответната страна постигнахме спогодба в следния смисъл:

Ответникът ЕТ “Я.–Я.П.”, със седалище и адрес на управление: гр. Първомай, област Пловдив, ул. *** № **, представлявано от Я.М.П. се задължава да заплати на ищеца “Булконс Първомай” АД, със седалище и адрес на управление: гр. София, район Триадица, ул. *** № *, ап. **, представлявано от изпълнителния директор Г.Б. чрез адвокат М.П.С.., сумата от 3955 (три хиляди деветстотин и петдесет и пет) лева с ДДС, представляваща неплатени наемни вноски, лихва за забава и ½ от внесената по делото държавна такса, останалата част от исковата сума в размер на 3284 лева е заплатена от ответника на ищеца предварително.

Дължимата сума от 3955 лева, ответникът ще заплати на ищеца на вноски, както следва: на три равни вноски по 1000 лева за месеците: юни, юли и август и сумата от 955 лева за месец септември 2011 година, платими до последното число на съответния месец.

Разноските за адвокатско възнаграждение остават за страните така, както са сторени.

Моля да одобрите така постигнатата спогодба.

Адвокат С.С.: От името на моя доверител заявявам, че съм съгласен да одобрите така постигнатата спогодба. Заявявам, че доверителят ми и ищецът са уредили изцяло отношенията си.  

Адвокат М.С.: Моля да ни бъде възстановена ½ от внесената държавна такса, с оглед постигнатата спогодба.

 

Съдът счита, че така постигнатата спогодба между страните урежда отношенията им като не е в противоречие със закона и морала и е в интерес на страните.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

 

За ищеца – адв. М.С.: (п)

 

 

За ответника – адв. С.С.: (п)

 

 

Съдът счита, че следва да одобри така постигнатата между страните спогодба.

С оглед разпоредбата на чл. 78, ал. 9 от ГПК поради приключване на делото със съдебна спогодба половината от внесената държавна такса следва да се върне на ищеца след влизане на определението за прекратяване на производството в сила, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните спогодба.

Освобождава ½ от внесената държавна такса, а именно сумата от 142,00 (сто четиридесет и два) лева, която да се върне на ищеца по банков път, по посочена от него сметка, след влизане в сила на настоящото определение.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 56 / 2011 година по описа на РС – Първомай.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта му за прекратяване на производството и определяне на разноски подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред ОС – Пловдив.

 

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 11:10 часа.

 

Председател: (п)

 

Секретар: (п)

 

МЗ / ТП