ПРИСЪДА

 

№ 24

 

град Първомай, 21.12.2010 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесет и първи декември две хиляди и десета година в състав:

 

Съдия докладчик

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Миглена Кирова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 146 по описа на Съда за 2010 година и

 

ПРИСЪДИ:

 

Признава подсъдимата Т.Й.М., ЕГН **********, родена на *** ***, българка, българска гражданка, омъжена, осъждана, със средно специално образование, управител в СД „Г. – М. ***, живущ ***, за виновна в това, че на 29.06.2006 година в град Първомай, област Пловдив, съставя неистински официален документ с цел да бъде използван – подписва се вместо работодател в Удостоверение изх. № 147 / 29.06.2006 година на ЕТ „Г. – М.М.”*** – престъпление по чл. 308, ал. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 във връзка с чл. 2 от НК я освобождава от наказателна отговорност, като й налага административно наказание глоба в размер на 500 (петстотин) лева.

 

Осъжда подсъдимата Т.Й.М. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 95,00 (деветдесет и пет) лева – разноски за графическа експертиза на досъдебното производство и явяване на експерт в съдебно заседание, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Съдия докладчик:

(п)

СЗ / АГ