ПРИСЪДА

 

5

 

град Първомай, 23.03.2010 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд – Първомай, втори съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесет и трети март през две хиляди и десета година в състав:

 

Председател:

Матей Златанов

 

при участието на секретаря Таня Петрова и прокурора Миглена Кирова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 31 по описа на Съда за 2010 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия В.П.М., роден на *** ***, обл. ***, ул.***” № **, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, осъждан, не работи, ЕГН **********, за виновен в това, че на 17.11.2009 г. в землището на с. Дълбок извор, обл. Пловдивска (отдел 147, подотдел „Г” на ДГС гр. Първомай), без редовно писмено позволително е сякъл и извозвал от горския фонд (частна собственост) дървета – 2 пространствени кубични метра дърва (дъб) на стойност 110,00 лева, като деянието представлява маловажен случай – престъпление по чл. 235, ал. 6, във вр. с ал. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 500 (петстотин) лева.

Веществените доказателства: моторен трион марка *** с № ***, червен на цвят и лек автомобил марка ***, с ДК№ ***, с рама № ***, находящи се на съхранение в РУ на МВР – Първомай на основание чл. 53, ал. 1, буква ”а” от НК да се отнемат в полза на държавата.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

 

 

Председател: (п)

 

МЗ / ТП