РЕШЕНИЕ

 

№ 1

 

град Първомай, 16.02.2010 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на шестнадесети февруари две хиляди и десета година в състав:

 

Председател

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Миглена Кирова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 8 по описа на Съда за 2010 година и

 

 

РЕШИ:

 

Признава обвиняемия Е.И.О., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, с основно образование, неработещ, с постоянен адрес:***, живущ ***, за виновен в това, че на 06.09.2009 година в землището на град Първомай, област Пловдив (в отдел № *, подотдел *, по лесоустройствения проект на Държавно горско стопанство – Първомай), без редовно писмено позволително сече от горския фонд дървета – два пространствени кубични метра дърва топола на обща стойност 62,00 лева, като деянието представлява маловажен случай - престъпление по чл. 235, ал. 6 във връзка с ал. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 500 (петстотин) лева.

Да се отнеме в полза на държавата на основание чл. 235, ал. 7 от НК предметът на престъплението – два пространствени кубични метра дърва топола, намиращи се на съхранение в разсадник „Мечка” при Държавно горско стопанство – Първомай.

Да се унищожи като вещ без стойност един брой брадва.

 

Решението подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ