РЕШЕНИЕ

 

№ 2

 

град Първомай, 16.02.2010 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на шестнадесети февруари две хиляди и десета година в състав:

 

Председател

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Миглена Кирова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 216 по описа на Съда за 2009 година и

 

 

РЕШИ:

 

Признава обвиняемия Д.К.М., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, женен, неосъждан, със средно специално образование, неработещ, с постоянен адрес:***, живущ ***, за виновен в това, че през пролетта на 2007 година в град Първомай, област Пловдив, като държи огнестрелно оръжие едноцевна ловна пушка ИЖ, 12 калибър, със сериен № ***, за което притежава разрешение за носене и употреба на огнестрелно оръжие серия * № *** и разрешение за съхранение № *** / 12.05.2006 година, не взема необходимите мерки за сигурност и особено мерките, предвидени в надлежен правилник – Правилник за прилагане на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите – чл. 48, ал. 1: Лицата, придобили огнестрелни оръжия, са длъжни да ги опазват от кражби, изгубване и достъп на други лица, а при боравене с него да вземат мерки за недопускане на злополуки или наранявания - престъпление по чл. 338, ал. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 1000 (хиляда) лева.

 

Решението подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ