РЕШЕНИЕ

 

8

 

град Първомай, 16.02.2010 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд – Първомай, втори съдебен състав в открито съдебно заседание на шестнадесети февруари две хиляди и десета година в състав:

 

Председател

Матей Златанов

 

при участието на секретаря ТАНЯ ПЕТРОВА и прокурора Валерий Велчев, разгледа докладваното от Председателя НАХД № 2 по описа на Съда за 2010 година и

 

РЕШИ:

 

Признава обвиняемия В.Е.М., роден на *** ***, ЕГН **********, ром, български гражданин, неженен, неосъждан, с начално образование, не работи, с постоянен адрес ***, живущ ***, за виновен в това, че на 17.10.2009 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив е намерил чужди движими вещи – 1 бр. мобилен телефон марка „Самсунг”, модел „Е 200” на стойност 80,00 лева и 1 бр. Сим-карта „М-тел Прима” на стойност 3,00 лева, всичко на обща стойност 83,00 лева, собственост на Я.Д.Я., като в продължение на една седмица не е съобщил за тях на собственика, на властта или на този, който ги е загубил – престъпление по чл. 207, ал. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 във връзка с ал. 5 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 300 (триста) лева.

На основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НПК осъжда обвиняемия В.Е.М. да заплати по сметка *** – Първомай сумата от 25,00 (двадесет и пет) лева за стоково-оценъчна експертиза на досъдебното производство.

 

Решението подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

 

 

Председател: (п)

 

 

МЗ / ТП