П Р О Т О К О Л № 281

 

гр. Първомай, 28.07.2010 година.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, ПЪРВИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ, в открито заседание на двадесет и осми юли 2010 година с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕЛЕНА КАЛПАЧКА

 

при участие на секретаря Таня Петрова

сложи на разглеждане гр. д. № 195 по описа за 2010 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

На именното повикване в 10:00 часа:

Ищецът Н.И.Н., като баща и законен представител на Х.Н.И., редовно призован, се явява лично и с адвокат И.С.Д. *** с пълномощно по делото.

За ответника Б.М.А., редовно призован, се явява адвокат С.С.М. *** с пълномощно по делото.

 

По хода на делото:

 

Адвокат И.Д.: Да се даде ход на делото.

Адвокат С.М.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Съдът прикани страните към спогодба на основание чл. 315, ал. 1 от ГПК.

 

Адвокат И.Д.: Постигнахме спогодба с ответната страна, по силата на която ответницата се задължава да заплаща месечна издръжка в размер на 60,00 лева за детето, считано от завеждане на исковата молба – 16.06.2010 година, като ако такава бъде постигната ние ще се откажем от искането си за заплащане на съдебни и деловодни разноски.

Адвокат С.М.: Действително постигнахме спогодба в този вид. Ответникът е съгласен да заплаща 60,00 лева месечна издръжка, считано от завеждане на исковата молба – 16.06.2010 година. Не претендираме разноски.

 

Съдът счита, че с оглед изявленията на страните същите постигнаха спогодбата, която следва да има следния окончателен вид:

 

Ищецът Н.И.Н., ЕГН **********,***, като баща и законен представител на .Х.Н.И., ЕГН ********** чрез адвокат И.С.Д.и адвокат С.С.М., като пълномощник на ответника Б.М.А., ЕГН **********,***, СЕ СПОРАЗУМЯХА за следното:

Б.М.А., ЕГН **********,***, СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАПЛАЩА на Н.И.Н., ЕГН **********,***, като баща и законен представител на Х.Н.И., ЕГН **********, увеличен размер на месечна издръжка за детето, присъдена с определение от 24.09.2008 година по гр. дело № 187 / 2008 година по описа на Районен съд – Първомай, от 40,00 (четиридесет) лева месечно на 60,00 (шестдесет) лева месечно, начиная от 16.06.2010 година до настъпване на пълнолетие на детето или друга причина за прекратяването или изменяването й, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска от падежа до окончателното изплащане на задължението.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

Ищец Н.Н.: (п)

 

Адвокат И.Д. – (п)

пълномощник на ищеца Н.И.Н.

като баща и законен представител на Х.И.:

 

Адвокат С.М. – (п)

пълномощник на ответника Б.А.:

 

 

Районен съдия: (п)

 

Съдът счита, че следва да бъде одобрено постигнатото споразумение, което не противоречи на закона и морала, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА така постигнатата спогодба, на основание чл. 234, ал. 1 от ГПК.

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 195 по описа на Районен съд – Първомай за 2010 година.

ОСЪЖДА Б.М.А., ЕГН **********,***. Православен, област Пловдив, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – Първомай държавна такса в размер на 50,00 (петдесет) лева.

 

Определението в частта за прекратяване на производството и разноските подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред Окръжен съд – Пловдив, като в частта за одобряване на спогодбата е окончателно и има последици на влязло в сила решение.

 

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 10:20 часа.

 

 

Председател: (п)

 

Секретар: (п)

 

ЕК / ТП