О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

.40..........                                         02.02.2010 година                                           град Първомай

                                                  

Първомайски районен съд                                                                        втори граждански състав

На втори февруари                                                                                 две хиляди и десета година

В закрито заседание в следния състав:                                         Председател: Матей Златанов

 

Секретар:

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гражданско дело номер 17 по описа на съда за 2010 година, за да се произнесе, взе предвид:

Предявени са субективно съединени искове на основание чл. 26, ал. 1 и ал. 2 от ЗЗД.

Видно от твърденията в исковата молба и от приложенията към същата, единия от исковете е с цена 26 560,20 лв. При иск за съществуване на договор с предмет вещни права върху недвижим имот, размера на цената на иска се определя по данъчната оценка на имота. Съгласно правилата на родовата подсъдност, искове по граждански дела с цена на иска над 25 000 лв, са подсъдни като първа инстанция на окръжния съд.

Поради изложеното съдът счита, че исковете са подсъдни на Окръжен съд Пловдив, поради което следва делото пред РС Първомай да бъде прекратено и изпратено по подсъдност на Окръжен съд Пловдив.

Ето защо и на основание чл. 130 от ГПК, съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 17 / 2010 година, по описа на РС Първомай и изпраща делото на Окръжен съд Пловдив по подсъдност.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване от ищеца пред ПОС в едноседмичен срок от съобщаването му чрез връчване на препис от определението.

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

МЗ / ТП