П Р О Т О К О Л

 

гр. Първомай, 29.03.2010 година

 

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, ПЪРВИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ, в открито заседание на двадесет и девети март 2010 година, с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕЛЕНА КАЛПАЧКА

 

при участие на секретаря Мария Запрянова

 

сложи на разглеждане гр. д. № 10 по описа за 2010 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива при закрити врата.

След изпълнение разпоредбите на чл. 142 от ГПК.

На именното повикване в 11:05 часа:

Ищцата К.М.Й., редовно призована, не се явява. Вместо нея се явява адвокат К.-М., с пълномощно по делото от 07.01.2010 год.

Ответникът Г.А.Й., редовно призован, не се явява и не изпраща представител.

 

По хода на делото:

Адвокат С.К-М.: Да не се дава ход на делото. Доверителката ми не е в състояние да се яви в съдебно заседание. Не сочи доказателства за това да има причина за неявяване в съдебно заседание, поради което и не мога да представя такива.

 

Съдът счита, че ход на делото не следва да се дава. Същото следва да бъде прекратено на основание чл. 321, ал. 1 от ГПК, тъй като не са налице уважителни причини за неявяване на ищеца в съдебно заседание, за което задължително е следвало да се яви по силата на закона и съответно дадените указания в определението на съда за насрочване на делото. Ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 10 / 2010 година по описа на Районен съд – Първомай със страни: ищца – К.М.И., с ЕГН: **********,*** и ответник – Г.А.Й., с ЕГН: **********,***, с предмет прекратяване на брака на основание чл. 49, ал. 1 СК, на основание чл. 321, ал. 1 от ГПК.

Определението е неокончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив с частна жалба в едноседмичен срок от днес за ищеца и в същия срок от получаване на съобщение от ответника.

 

Протоколът изготвен  в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 11:09 часа.

 

Председател: (п)

 

Секретар: (п)

 

 

ЕК / МЗ