Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

Номер   20                              25.03.2010 година                          град Първомай

 

ПЪРВОМАЙСКИЯ РАЙОНЕН  СЪД                                   ВТОРИ   СЪСТАВ

На осемнадесети март  през  две хиляди и десета година, в публично заседание в  следния състав:

 

                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАТЕЙ ЗЛАТАНОВ                                                                                                                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

                                                               ЧЛЕНОВЕ:

                                    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

  

СЕКРЕТАР: Таня Петрова

като разгледа докладваното от съдията Матей Златанов

гражданско дело номер 52 по описа  за 2010 година, за да се произнесе, взе предвид:

          Молба за развод по чл. 50 от СК.

……………………………………….

………………………………………..

………………………………………..

Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от *** година на Кметство село Г., област П.  граждански брак между В.Я.Б. с  ЕГН ********** *** и Д.А.Б. с ЕГН ********** ***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, както следва:

ПРЕДОСТАВЯ родителските права върху роденото от брака  дете – А. Д. Б. с ЕГН **********  на майката В.Я.Б.   с п.а.

ОСЪЖДА Д.А.Б. с п.а. да заплаща на детето си А. Д. Б. с ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител В.Я.Б.   с п.а., ежемесечна издръжка в размер на 60 лева /шестдесет лева/, считано от влизането на решението в сила или до настъпване на законови обстоятелства за изменяването  или прекратяването й, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти на бащата Д.А.Б. с п.а., с детето А. Д. Б. с ЕГН **********  всяка първа и трета събота и неделя от месеца за времето от 9.00 часа в събота до 17.00 часа в неделя с преспиване в дома на бащата, както и един месец през лятото, като този месец не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяването на брака жената да носи брачното си фамилно име – И.

ПО ОТНОШЕНИЕ ползването на семейното жилище, страните заявяват, че по време на брака са живели в жилище собственост на трети лица и към момента нямат такова, поради което съдът не следва да се произнася относно предоставянето му .

СТРАНИТЕ заявяват, че по време на брака нямат придобити никакви недвижими и движими вещи, банкови сметки, ценни книжа, които да имат статут на съпружеска имуществена общност.

СТРАНИТЕ заявяват, че след прекратяване на брака съпрузите не си дължат издръжка един на друг.

СТРАНИТЕ се споразумяват съпругът Д.А.Б. с п.а. да поеме изцяло заплащането на всички остатъчни дължими суми по договор за кредит от “ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА” АД гр.София.

СТРАНИТЕ заявяват, че с настоящето споразумение уреждат имуществените си и неимуществени отношения, произтичащи от прекратяването на брака.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна такса в размер на 40 лв /четиридесет лева/ , 25 лв /двадесет и пет лева/ внесени предварително от съпругата..

ОСЪЖДА  В.Я.Б. с  ЕГН ********** *** да заплати държавна такса в размер на 7,50 лева /седем лева и петдесет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА  Д.А.Б. с ЕГН ********** ***  да заплати държавна такса в размер на 50,70 лева /петдесет лева и седемдесет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

МЗ/НК