Р Е Ш Е Н И Е

№……

гр. Първомай, 19.03.2010 год.

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

            Първомайският районен съд, първи съдебен състав, в публично заседание на петнадесети март през две хиляди и десета година, в състав:

                                                            Районен съдия:  Елена Калпачка

при секретаря М.З. 

като разгледа докладваното от съдията бр. д. № 3 по описа на съда за 2010 г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Иск за развод на основание чл. 49, ал. 4 от СК.

….

….

….

Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения на 02.11.2002 год. в ***, граждански брак между Г.Р.Д., ЕГН: **********,***, със съдебен адрес *** – адв. С.М., и Д.М.Д., ЕГН: **********,***, като дълбоко и непоправимо разстроен, без да се произнася по въпроса за вината.

ОДОБРЯВА постигнатото между страните споразумение, по силата на което:

1. Упражняването на родителските права по отглеждането и възпитанието на малолетната Г.Г.Р. с ЕГН ********** се предоставя на майката Д.М.Д..

2. На бащата Г.Р.Д. се определя режим на лични контакти, както следва: да взема детето всяка първа и трета събота и  неделя от месеца /с преспиване/ от 09.00 ч. до 18.00 ч., както и за един месец по време на лятната  ваканция, несъвпадащ с отпуска на майката.

3. Г.Р.Д. се задължава да заплаща на Д.М.Д., ЕГН: **********, като майка и законен представител на детето Г.Г.Р. с ЕГН **********, месечна издръжка в размер на 60  /шестдесет/ лева, начиная от влизане в сила на съдебното решение до настъпване на пълнолетие на детето или до възникването на друга причина за изменението или прекратяването й.

4. Упражняването на родителските права по отглеждането и възпитанието на малолетните деца: Л.Г Р., с ЕГН: **********, и Й.Г.Р., с ЕГН: **********, се предоставят на бащата Г.Р.Д., с ЕГН: **********.

*. На майката Д.М.Д. се определя режим на лични контакти както следва: да взема децата  всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца /с преспиване/  от 09.00 ч. до 18.00 ч., както и за един месец по време на лятната  ваканция, несъвпадащ с отпуска на бащата.

6. Д.М.Д. се задължава да заплаща на Г.Р.Д., като на баща и законен представител на малолетните децата Л.Г Р., с ЕГН: ********** и Й.Г.Р., с ЕГН: **********, месечна издръжка в размер на 60 /шестдесет/ лева, за всяко едно от тях, начиная от влизане в сила на съдебното решение до настъпване на пълнолетие на детето или до възникването на друга причина за изменението или прекратяването й.

7. След прекратяването на брака съпругът Г.Р.Д. ще носи предбрачното си фамилно име – К.

8. Страните декларират, че нямат претенции за издръжка един към друг.

9. Страните декларират, че придобитите по време на брака движими вещи в режим на съпружеска имуществена общност са разделили доброволно, преди подаването на молбата за развод.

10. Страните декларират, че нямат придобити по време на брака недвижими имоти със семейни средства.

11. Страните декларират, че нямат придобити през време на брака банкови сметки със семейни средства, а ако някои от съпрузите има такива, то същите са придобити с негови лични, извънсемейни средства.

12. Страните декларират, че не са поемали по време на брака заедно или по отделно парични или каквито и да било други задължения за задоволяване на семейни нужди, а ако някой е поемал такива, то същия ще отговаря еднолично за връщането им.

 

ОСЪЖДА Г.Р.Д., ЕГН: **********,***, със съдебен адрес *** – адв. С.М., да заплати държавна такса в размер на 55,70 лв. по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА Д.М.Д., ЕГН: **********,***, да заплати държавна такса в размер на 98,90 лв. по сметка на РС Първомай.

 

РЕШЕНИЕТО е неокончателно и подлежи на обжалване с въззивна жалба пред ПОС в двуседмичен срок от съобщаването му, чрез връчването му на страните.

 

Районен съдия: (п)

ЕК / АГ