Р Е Ш Е Н И Е

  23

гр. Първомай, 31.03.2010 год.

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

            Първомайският районен съд, първи съдебен състав, в публично заседание на тридесет и първи март през две хиляди и десета година, в състав:

                                                                        Районен съдия: Елена Калпачка

при секретаря Мария Запрянова

като разгледа докладваното от съдията бр. д. № 257 по описа на съда за 2009 г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Молба за развод на основание чл. 49, ал. 1 от СК.

   .………………………………………………………

   ……………………………………………………….

    .………………………………………………………

            Водим от горните съображения, съдът:

 

Р Е Ш И :

 

ПРЕКРАТЯВА сключения на *** год. в гр. П., обл. П., граждански брак между М.В.Д., с ЕГН: ********** ***, и Т.Т.Д., с ЕГН: **********,***, като дълбоко и непоправимо разстроен по вина на съпруга.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху роденото от брака дете В. М. В., с ЕГН: **********, на майката Т.Т.Д., с ЕГН: **********, с право на бащата М.В.Д., с ЕГН: **********, да го вижда всеки първи и трети неделен ден от месеца от 8 ч. до 18 ч., както и по един месец от лятото, който да не съвпада с отпуска на бащата.

ОСЪЖДА М.В.Д., с ЕГН: **********, да заплаща на Т.Т.Д., с ЕГН: **********, като на майка и законен представител на малолетното дете В. М. В., с ЕГН: **********, по 60 лева /шестдесет лева/ месечна издръжка, начиная от 12.10.2008 год. до настъпване на пълнолетие или друга причина за прекратяването или изменяването й, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, начиная от падежа до окончателното изплащане на задължението, като иска в останалата му част до 100 лева отхвърля.

ВЪЗСТАНОВЯВА предибрачното име на съпругата която за в бъдеще ще носи фамилия Т.

ОСЪЖДА М.В.Д., с ЕГН: **********, да заплати на Т.Т.Д., с ЕГН: **********, сумата от 425 лева направени разноски по делото и по сметка на РС Първомай допълнителна държавна такса в размер на 25  лева и държавна такса върху размера на присъдената издръжка в размер на 86,40 лева.

РЕШЕНИЕТО подлежи на въззивно обжалване пред ПОС в двуседмичен срок от съобщаването му на страните, чрез връчване на препис от него.

 

Районен съдия: /П/

ЕК/НК