О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Първомай, 30.07.2009 год.

 

Районен съд Първомай, първи съдебен състав, в закрито заседание на тридесети юли през две хиляди и девета година, в състав:

 

Районен съдия: Елена Калпачка

 

като разгледа докладваното от съдията Ч гр. д. № 176 по описа на съда за 2009 година

за да се произнесе, взе предвид:

Производство по реда на чл. 417 и сл. от ГПК.

Образувано е по заявление на „Забънови” ООД, ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление гр. ***, обл. Пловдивска, ул. „***”№ *, представлявано от Е.Я.З. – управител, за издаване на заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист, на осн. чл. 417 от ГПК, срещу длъжник А.К.Б., с ЕГН: **********,***, въз основа на запис на заповед от 25.05.2008 год., за сумата от 194,40 лева.

Съдът, като прецени събраните по делото доказателства, намери за установено от фактическа и правна страна следното:

В заявлението е посочен постоянен адрес на длъжника с. ***, общ. *** и основание за компетентност на съда място на изпълнение на задължението. Съгласно редакцията на чл. 411 от ГПК, (изм. ДВ, бр. 42 от 2009 г.) заявлението се подава до районния съд по постоянния адрес или по седалището на длъжника, или компетентен да разгледа заявлението се явява Районен съд Пловдив, на който следва да бъде изпратено делото.

Ето защо и основание чл. 411, ал. 1 от ГПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по частно гражданско дело № 176 по описа на РС Първомай за 2009 година.

ИЗПРАЩА делото на Районен съд Пловдив за произнасяне по компетентност.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд Пловдив в едноседмичен срок от получаването му от заявителя.

 

 

Районен съдия: (п)

 

 

ЕК / МЗ